2024. április 24., szerda
SPORTHÍREK

Javított a Partizan

KOSÁRLABDAEUROKUPA

Az első fordulós litvániai vereség után a Partizan magabiztos fölénnyel, 12 ponttal (78:66) verte az Eurokupában a csoport favoritjának tartott Alba Berlint. A szerbek remek védekezéssel 28 ponton tartották a német gárdát az első félidőben, s ez megalapozta a sikert, a folytatásban a berlinieknek már nem volt komoly esélyük visszajönni a meccsbe. A remek dobóforma és a jó csapategység volt a győzelem kovácsa, hiszen egy játékos kivételével minden fekete-fehér feliratkozott a pontszerzők közé, öten pedig a tízpontos határt is elérték. Vanja Marinković és Jock Landale jutott a legtöbb egységig (14, 13), az irányító Alex Renfroe pedig bravúros 12 gólpasszt osztott ki.

Az E csoport másik találkozóján a Monaco otthon verte a Rytast (75:70), a két játéknap körbeverése után a 3 pontos gárdák közül a Partizan áll az élen, legjobb kosáraránnyal.

SAKK

Zenta 2019-es városbajnoksága

A Zenta Sakk-klub január 11től február17-éig rendezi meg klubhelyiségeiben Zenta 2019. évi nyílt sakkbajnokságát. A 9 fordulós svájci rendszerű versenyre benevezhet bárki, aki az 1200 dináros benevezési díjat befizeti. A játszmánkénti gondolkodási idő 90 perc játékosonként és minden megtett lépés után további 30 másodperc. A versenyt négy hétvégén bonyolitják le, az 1. forduló kezdési időpontja január 11. (ma), 18 órai kezdéssel. Összesen nyolc pénzdíjat osztanak ki, az első helyezett versenyző jutalma 11 000 dinár lesz. Benevezni legkésőb január 10-éig lehet a sentachess@gmail.com e-mail-címen a nevező nevének, Élő-pontszámának, titulusának és születési dátumának megadásával, vagy személyesen a verseny előtt.

LABDARÚGÁS

Jövő héten zárul a zentai labdarúgótorna

A Zentai Sportcsarnokban rendezett kispályás téli labdarúgótorna elődöntőit az előzetes tervekkel ellentétben nem ezen a héten, hanem január 18-án (jövő pénteken) játsszák. A Flora–Tataratira meccs 19, a Bemix–BL Sportivo mérkőzés 20 órakor kezdődik. A bronzmeccset január 19-én (jövő szombaton) 19, a finálét pedig 20 órakor rendezik meg.