2024. április 16., kedd

Elhunyt a kismama is

A tegnapi balesetben életét vesztett férfi felesége is meghalt – A csecsemő életéért küzdenek az orvosok

Elhunyt az a 25 éves nő, aki a férjével együtt súlyos balesetet szenvedett csütörtök reggel a Kruševac–Đunis közötti útszakaszon, amikor a szembe jövő autóbusz lesodorta őket az útról és gépkocsijukat egy fának szorította. A 26 éves férj még a baleset helyszínén életét vesztette, az állapotos Jovana Milenkovićot a mentők a Kruševaci Közkórházba szállították, ahol komoly műtéten esett át.

A Kruševaci Közkórház sebészei az asszonyon császármetszést hajtottak végre, a csecsemőt pedig újra kellett éleszteni. Miután stabilizálódott az állapota, a babát a Kragujevaci Klinikai Központba szállították. A Blic napilap értesülései szerint a csecsemő állapota sem kielégítő, lélegeztetőgépre kapcsolták. A fiatal édesanyán ugyanakkor további műtéteket hajtottak végre, hogy megállítsák a sérülés okozta belső vérzést, ám tegnap, amikor a baleset megtörtént, a nő életfunkciói még ez után sem voltak kielégítőek. Pénteken hajnalban belehalt sérüléseibe.

Az autóbusz által lesodort személygépkocsinak négy utasa volt. A fiatal házaspárral utazott a fiatal nő édesapja és húga is.

A helyi rendőrség közleményt adott ki a balesetet követően, melyben az áll, hogy közúti közlekedés veszélyeztetése vádjával 48 órás előzetesbe helyezte J. B.-t, az autóbusz sofőrjét.