2024. március 29., péntek

Szombaton gálakoncert, vasárnap szerb szilveszteri rendezvények

A Szerb Nemzeti Színház Jovan Đorđević színpadán szombaton, 19 órakor a színház operatársulata gálakoncertjén a közönség Glinka, Rimszkij-Korszakov, P. I. Csajkovszkij és Borogyin műveit élvezheti Gianluca Marcianò karmester vezényletével. Fellép Marija Korjagova oroszországi vendégművész, valamint Svitlana Dekar, Jelena Končar, Marina Pavlović Barać, Maja Andrić, Saša Štulić, Igor Ksionžik, Vasa Stajkić, Nebojša Babić, Vladimir Zorjan és Branislav Jatić operaénekes, valamint az Opera kórusa és zenekara. Belépőjegyek a színház pénztáránál válthatók.

A GIGS TIX szervezte 7527. év várásának alábbi, egyes műsoraira a Szerb Nemzeti Színházban kerül sor. Éspedig: vasárnap, 16 órakor a Szerb Nemzeti Színházban, a Pera Dobrinović színpadon a legfiatalabbak a Baš Čelik gyermekoperát élvezhetik. 20 órakor ugyanott a Garavi sokak népszerű együttes koncertje lesz.

A kamaraszínpadon 17 órakor az érdeklődő fiataloknak Renzo Spiteri ütőhangszereken játszó, máltai zenész bemutatja érdekes performanszát, amelyre a belépés díjtalan.

Lakatos Róbert nemzetközi hírnevű, magyarországi hegedűvirtuóz, akit világszerte Roby Lakatos néven ismernek, 21 órakor koncertezik a Szerb Nemzeti Színház Jovan Đorđević színpadán.

Az M Studióban vasárnap, 19 órakor a Del Arno Band, és 22 órakor a Maika szerb–horvát–montenegrói együttes lép fel. A Zsinagógában 19 órakor Roman Simović és a Londoni Filharmónia hangversenyére kerül sor. Az Újvidéki Színházban 21 órakor Đorđe Miljenović lép fel. A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban 20 órakor az Atomsko sklonište koncertezik. Az Ifjúsági Tribünön 20 órakor a Bitipatibi és Sana Garić, a SPENS épületének Nyugati csarnokában 20 órakor a Kabare bre, a SPENS épületének kistermében a Partibrejkers, a Ritam nereda hazai és a Planet of Zeus görögországi együttes lép fel.

Minden vasárnapi rendezvényre a GIGS TIX elárusítóhelyein vásárolhatók meg a belépőjegyek. Bővebb tájékoztató a gigstix.com/docek 7527 honlapon olvasható.