2024. április 23., kedd

„Kinevezték” az AFK nagyköveteit

Eredményes 2018-as évet zárt az adai labdarúgás

Az AFK, az adai labdarúgóklub évzáró ünnepségen a klubvezetés sporttáskákat ajándékozott az utánpótlás focistáknak, megvendégelték a felnőtt, az ifjúsági csapat tagjait és a támogatókat, valamint Tóth Tamás klubelnök beszámolt az elmúlt év eredményeiről. Az AFK elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy elégedett a 2018. évvel:

Nagypál Tibor, Oláh Lóránt és Könyves Norbert az AFK vezetőségével (Csincsik Zsolt felvétele)

Nagypál Tibor, Oláh Lóránt és Könyves Norbert az AFK vezetőségével (Csincsik Zsolt felvétele)

Az AFK-t lassan, de biztosan oda helyezzük, ahol a helye is van, hogy az adai sportélet központi figurája legyen. Nagyon büszkék vagyunk, hogy nagyon sok gyerekkel foglalkozunk, egyre többen válasszák az adai labdarúgóklubot. Az ovifocival együtt jelenleg mintegy százötven játékosa van az egyesületünknek. Közülük százharmincan regisztrált játékosok, nincs olyan korosztály, amelyikben nem versenyeznek a labdarúgóink. Az utánpótláscsapatoknál ebben az időszakban az a legfontosabb, hogy a gyerekek minél több mérkőzést játsszanak, ezért biztosítjuk számukra, hogy téli tornákon és bajnokságokon vegyenek részt. Az elkövetkező időszakban is mindenféleképpen arra törekszünk, hogy minél jobb feltételeket tudjunk biztosítani a játékosainknak. A legjelentősebb célunk 2019-ben, hogy egy zárt, sátoros műfüves pálya épüljön fel Adán. Erre megvannak az ígéretek, mégpedig Ada község önkormányzata Bilicki Zoltán polgármesterrel az élen biztosítaná a ballont, illetve a Topolyai Labdarúgó Akadémiáról kapnánk a 20x40 méteres műfüves pályát. A tervek szerint a pálya az AFK-központban épülne meg a jelenlegi aszfaltos pályán. Az idén is szeretnénk megtartani a focitábort, ami nagyon sikeres volt. A gyerekek nagyon szerették, intenzív volt és egy kis rendet is tanultak – közölte Tóth Tamás, aki hozzátette, hogy az AFK legnagyobb támogatója továbbra is Ada község önkormányzata, amelynek ezért hálásak, valamint a második legjelentősebb támogatójuk a topolyai Labdarúgó Akadémia. A működéshez szükséges többi pénzeszközt pedig helyi vállalkozóktól kapják, illetve az adai I. és II. helyi közösségtől.

Tóth Tamás kiemelte, hogy a klub egykori kiválóságai közül kiválasztották az AFK nagyköveteit, akiknek egy berámázott mezt ajándékoztak:

Az a célunk, hogy minél több embert bekapcsoljunk az egyesület munkájába. Hálaistennek, vannak labdarúgók, akik Adán kezdték a pályafutásukat és nagy karriert futottak be. Ezért használtam esetükben azt a megszólítást, hogy legyenek az AFK nagykövetei, használják fel tudásukat, kapcsolataikat, tapasztalataikat és segítsék a munkánkat. Öt olyan játékost választottunk ki, akik tényleg figyelemreméltó karriert futottak be, mégpedig Nagypál Tibort, Oláh Lórántot, Könyves Norbertet, aki még mindig focizik, valamint Kerekes Zsombort és Bajúsz Endrét. Természetesen ezt a sort lehet folytatni és bízunk benne, hogy minél többen fogják öregbíteni az AFK hírnevétmondta Tóth Tamás.