2024. március 29., péntek

Az első negyed döntött

Unicaja–Crvena zvezda 79:74

Ötpontos vereséget szenvedett a Crvena zvezda az Eurokupa Top 16 fázisának 2. fordulójában, az Unicaja otthonában. Két, tavaly még az Euroligában versengő csapat küzdött meg Málagában, a felek múlt szezonbeli összecsapásain mindig a házigazdák örülhettek.

Már az első tíz perc során eldőlt, hogy most sem lesz ez másképp, hiszen ebben a negyedben a spanyolok dobó szekciója remekül dolgozott, míg a Zvezda sorra fejezte be támadásait eredménytelenül. 13 ponttal fordultak a felek a második negyedre, amely derekáig tovább nőtt az Unicaja előnye, egy pillanatban 18 pont is volt a szerbek lemaradása (35:17). Innen lassacskán feljavult Milan Tomić gárdája, s már úgy tűnt, hogy a hajrára teljes fordulat következik – a Zvezda 73:72-nél, majd 75:74-nél teljesen visszajött a találkozóba –, de az utolsó perc izgalmait az Unicaja bírta jobban.

Nikola ismét villogott

Újabb kiemelkedő teljesítménnyel vezette győzelemre (103:99) a Denver csapatát Nikola Jokić. A zombori center Miamiban messze a legeredményesebb játékos volt a parketton, 29 pontja mellé ráadásul 11 lepattanót szedett össze és 10 gólpasszt osztott ki, szezonbeli negyedik tripla-dupláját elkönyvelve. A Nuggets az alapszakasz kb. felénél járva, 39 meccsből 27 győzelemmel vezeti a Nyugatot, ugyanennyi sikere van a címvédő Golden State-nek (de 41 találkozóból).

Bogdan Bogdanović és Nemanja Bjelica Sacramentója a nyugati sereghajtó Phoenix otthonában kapott ki, a szerbek gyenge napot zártak (7, illetve 4 pont).