2024. április 25., csütörtök

Az apa belehalt, az anya és a csecsemő életveszélyben

Súlyos közúti baleset Kruševacon

Egy 26 éves férfi meghalt, a 25 éves állapotos felesége pedig életveszélyes sérülésekkel került a Kruševaci közkórházba, miután a Kruševac–Kaonik útszakaszon, a Kruševac város területén történt közúti balesetben egy busz lesodorta az útról a fiatal házaspár személygépkocsiját. A fiatalasszony komoly műtéten esett át, császármetszést hajtottak végre, hogy megmentsék a csecsemőt és a nő életét. Mindkettőjük életéért küzdenek az orvosok.

Ma reggel, valamivel 7 óra előtt történt a baleset, amikor a Jugoprevoz autóbuszának sofőrje a csúszós útviszonyok miatt elveszítette uralmát a jármű felett és átsodródott a szembe jövő sávba és egy Fiat Punto személygépkocsinak ütközött. Lesodorva az útról és egy fának csapódva teljesen összezúzódott a személygépkocsi. Az autó sofőrje, a 26 éves S. I. a helyszínen belehalt sérüléseibe,  feleségét, a 25 éves J. M.-et pedig azonnal kórházba szállították.

Dr. Savko Marković, a Kruševaci közkórház intenzív osztályának főorvosa a Večernje novosti napilapnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a már kilencedik hónapban levő terhes nőt súlyos állapotban, belső vérzéssel szállították be, így azonnal kombinált sebészi beavatkozást hajtottak végre, császármetszést alkalmaztak, hogy megmentsék a csecsemő életét, illetve egy másik beavatkozást, hogy megállítsák a belső vérzést. A fiatal nőt a beavatkozást követően az intenzív osztályon tartották, mert állapota nagyon súlyos volt, ugyanis az életfunkciói nem voltak kielégítőek.

A császármetszés után a csecsemőt újra kellett éleszteni, majd stabilizálták az állapotát ésátszállították a Kragujevaci Klinikai Központba, további kezelésre.

Vanja Đorđević, a klinikai központ sajtófelelőse a Blic napilapnak azt nyilatkozta, hogy a csecsemő állapota is kritikus, mesterséges lélegeztetésre kapcsolták, a neonatológiai osztályon folyamatos ellenőrzés alatt tartják.

A Fiat másik két utasa, akik között van az állapotos nő 20 éves húga is, szintén megsérült, nyak- és fejsérüléseket szenvedtek, ezenkívül az autóbusz egy utasa is megsérült.

A szerencsétlenség után közúti baleset okozása és a közbiztonság veszélyeztetése vádjával a rendőrség előállította a 37 éves J. B.-t, az autóbusz sofőrjét. Negyvennyolc órás előzetesbe helyezte, és az ügyészségen bűnvádi feljelentést tett ellene.