2024. április 20., szombat

Három továbbjutó

Öt szerbiai teniszező lépett fel az Australian Open selejtezőjének első napján, és három jutott tovább. Miomir Kecmanović, Peđa Krstin és Ivana Jorović két lépésre van a melbourne-i fő táblától, míg Nikola Milojević és Olga Danilović számára véget ért az idény első Grand Slam-tornája.

Kérdésessé vált Alexander Zverev melbourne-i fellépése (Fotó: Beta/AP)

Kérdésessé vált Alexander Zverev melbourne-i fellépése (Fotó: Beta/AP)

Kecmanović három játszmában nyert az olasz Gianluigi Quinzi ellen, s mindegyikben egy break döntött. Kecmanović a 2. fordulóban a ranglistán 193. francia Maxime Janvier-vel mérkőzik. Krstin szoros csatában nyerte meg a szerb rangadót Milojević ellen – következő ellenfele a tapasztalt amerikai veterán, Tim Smyczek lesz –, Jorović pedig leiskolázta a kínai Szinjun Hant, és a 2. fordulóban a ranglistán 191. amerikai Asia Muhammaddal találkozik. Nagy kiábrándulás Danilović új kudarca, hisz a belgrádi tini a tavalyi moszkvai tornagyőzelme után sorozatban gyártja a gyönge eredményeket.

Az éjjel rajtolt Viktor Troicki, Stollár Fanny és Dejana Radanović.

Csaknem másfél év után újra meccset játszott Janko Tipsarević, a ranglista egykori 8. helyezettje. A szerbiai veterán egy melbourne-i bemutatón 6:4, 3:6, 12:10-re győzte le az ausztrál Jason Kublert. A több műtéten átesett Janko szabadkártyával indulhat a hétfőn kezdődő Australian Openen.

Szép győzelemmel kezdett Sydney-ben Fucsovics Márton. A magyar teniszező az ausztrál James Duckworthot múlta felül, a negyeddöntőért pedig a ranglistán 38. és szintén ausztrál John Millman következik.

Danilovićhoz hasonlóan Babos Tímeának sem megy egyéniben a játék. A párosban a világ egyik legjobbja az éjjel Hobartban simán kikapott a szlovák Viktória Kužmovától.

Sérülés miatt az Australian Openen nem lesz ott Juan Martín del Potro és Richard Gasquet, edzésen pedig megsérült a német Alexander Zverev is, egyelőre azonban nem tudni, hogy ez milyen kihatással lesz a melbourne-i szereplésre, ahol a német a 4. kiemelt lenne.