2024. április 20., szombat

Őszi bajnok a Kanizsa

Befejeződött az őszi idény az I. vajdasági férfi asztalitenisz-ligában, amelyben az őszi bajnoki címet veretlenül a Kanizsa csapata szerezte meg. A bajnokságban a mérlege kilenc győzelem, 36:13-as szettarány és 18 pont. A magyarkanizsai klub legeredményesebb játékosa a bajnokság kezdetén leigazolt Miloš Vojnović, aki egyéniben 15 győzelmet aratott, és csak egyszer szenvedett vereséget. A Kanizsából egyéniben Nagy Némedi Gábor 9, Sordje Roland 4, míg párosban Vojnović/Nagy Némedi 7, Vojnović/Sordje 1 győzelmet szerzett. A Kanizsa eredményeiről Fejős István szervezőtitkárral beszélgettünk.

Hogyan értékelik a klubban az őszi idényben elért eredményt?

A klubban minket is egy kicsit meglepett az őszi bajnokságban elért szép eredmény. Örülünk ennek a kiváló sikernek, mivel a bajnokság kezdetén a csapat egyik kulcsjátékosa, Sordje Roland munkavállalás miatt külföldre távozott, és csak négy mérkőzésen játszott az őszi idényben. Sordje hiányát sikerült megoldanunk a csapatunk megfelelő összeállításával és taktikájával azokon a mérkőzéseken, ahol ő nem játszhatott, így a többiek hozták az eredményeket. Ki kell emelni, hogy az eredményeket a csapat nagyon sok munkával és kemény edzésekkel érte el.

Mi a helyzet az utánpótlás-nevelés terén?

Sordje távozása űrt hagyott a klub munkájában, mivel azelőtt ő végezte az utánpótlás-korosztályok edzését, de ezt gyorsan sikerült megoldanunk, és Istenes János személyében új edzőt alkalmaztunk. Így továbbra is működik az asztalitenisz-iskola, amelynek munkájában szép számú fiú és lány vesz részt. Klubunk kiválóan együttműködik a környező klubok utánpótlás-korosztályú csapataival, amelyekkel egymás közti barátságos mérkőzéseken készítjük fel a gyerekeket a hivatalos versenyekre. A klub továbbra is várja az utánpótlás-korosztályú gyerekek jelentkezését az asztalitenisz-iskolába, mégpedig kedden, szerdán és pénteken 17 órától a Petőfi utcai klubban, ahol Istenes János edzőnél lehet jelentkezni.

Mi várható a tavaszi idényben?

A tavaszi idényben fő célunk, hogy megszerezzük a II. ligába való feljutás jogát, amit a táblázaton az első vagy a második helyezés megszerzése biztosít. Ennek a célnak a megvalósítása érdekében igyekszünk a kulcsfontosságú mérkőzéseken a legerősebb összeállításban asztalhoz állni. A klub zavartalan működését az önkormányzat, valamint néhány támogató biztosítja. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás tömegesítésére és nevelésére, hogy biztosítani tudjuk a csapataink zavartalan működését, valamint részvételét a versenyeken.