2024. április 25., csütörtök
KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS

Döntőben a Zenta!

A Kuća Zdravlja és Zenta község csapatai vívják a döntőt a 46. szabadkai újévi kispályás labdarúgótornán

Az első elődöntőben a Kuća Zdravlja együttese magabiztos, 5:0-s győzelmet aratott a Prologis felett. Az első három lehetőség a Davor Štefanekkel felálló Prologis előtt adódott, az elsőt épp az olimpiai és világbajnok birkózó hagyta ki, ám a labda egyszer sem került a Kuća Zdravlja kapujába. A kezdeti perceket követően az argentin mezben játszó Kuća Zdravlja magához ragadta a kezdeményezést, és csak az volt a kérdés, mikor szerzi meg a vezetést. Ez a 10. percben az ukrán Sorokin révén sikerült is nekik, majd a félidő végéig még Stanojević kétszer is betalált a Prologis kapujába. A második húsz percben még két gólt láthatott a közönség, és a Kuća Zdravlja az 5:0-s sikerével megérdemelten került a szombati döntőbe.

A másik elődöntő harcias, élvezetes mérkőzést hozott, melyen Zenta község csapata 3:1-re felülmúlta a torna egyik favoritjának kikiáltott, korábbi többszörös bajnok, tavalyi döntős Šeki enterijeri Real Impex csapatát. A zentaiak jobban akarták a győzelmet, bátran felvállalták a párharcokat a fizikailag erősebb ellenféllel, gyakran a jégkoronghoz hasonlóan belevetődtek a Šeki játékosainak lövéseibe, és testükkel védték meg kapujukat a góltól. A vezetést Desnica találatával a Šeki szerezte meg a 14. percben, de egy perc elteltével egy gyors akciót követően Arežina kiegyenlítette az állást. A Šeki játékosai passzolgattak a zentai térfélen, a közönség támogatását élvező sárga mezesek pedig gyors ellentámadásokkal próbálták meg bevenni ellenfelük kapuját, ami másodszor a 37. percben sikerült nekik, amikor Živković juttatta vezetéshez a Zentát. A Šeki játékosai a második játékrészben egyre keményebbé váltak, a védőket rendszeresen befűző Sárközi Krisztiánt több alkalommal is durván felvágták. A játékvezetők a mérkőzés derekáig kissé a Šeki szekerét tolták, a durva belépők nyomán a mérkőzés hajrájában mégis kénytelenek voltak két Šeki-játékost, Miodrag és Veselin Guberinićet is idő előtt az öltözőbe küldeni. A harmadik zentai gólt Rácz László szerezte, miután a Šeki csapata lehozta kapusát, és egy újabb ellentámadás végén a törökkanizsai játékos sakk-matt helyzetből bebiztosította csapata győzelmét.

A torna január 12-én, szombaton zárul. A program 16 órakor kezdődik, a felnőttek bronzmérkőzését 17.30-tól, a döntőt 19 órától játsszák a sétaerdei sportcsarnokban.

A Zentai Sportcsarnokban is folyik a küzdelem

A Zentai Sportcsarnokban a hétvégén rendezték meg a negyeddöntőket a kispályás téli labdarúgótornán, az elődöntőket pedig január 10-én, csütörtökön játsszák. A fináléért a Bemix és a Sportivo, valamint a Flora és a Tataratira együttesei küzdenek meg. Az első mérkőzés 18 órakor kezdődik. A harmadik helyért folyó harcot és a döntőt január 11-én, pénteken tekintheti meg a közönség.