2024. április 23., kedd

Vereség után visszavágás

Két mérkőzést játszott Dániában a magyar férfi kézilabda-válogatott a néhány nap múlva kezdődő, német–dán közös rendezésű világbajnokságra való felkészülés keretében. Az első, még múlt csütörtökön Aarhusban rendezett összecsapáson a dánok hatalmas pofont osztottak ki Csoknyai István csapatának, 33:19 arányban győzedelmeskedve. A meccsen már tíz perc alatt 8:1-re vezetett a vb egyik nagy esélyese, a magyarok védekezésben és támadásban is gyengélkedtek. A szövetségi kapitány szerint csak a második félidő első húsz percében játszott jól csapata, amelyen látszott a fáradtság.

Volt tehát miért visszavágni a második, odensei találkozón, amelyen mintha egy másik magyar csapat ment volna ki a pályára. A játék minden terén feljavultak a fiúk, jobb védekezés és helyzetkihasználás mellé Mikler Roland kiemelkedő kapusteljesítménye párosult. A győzelem alapját az első félidő pazar teljesítménye adta meg, ezt 16:8-ra hozták le a magyarok. Balogh Zsolt 6, Lékai Máté és Bodó Richárd 5-5 gólig jutott.

A súlyos vereség után volt két napunk, hogy felkészüljünk. Kiléptünk a lövőikre, több lábmunkával védekeztünk, és segítettünk a kapusainknak. A klubokban együtt szereplők játékkapcsolatai kiválóak voltak, nem kellett, nem is lehet már kísérletezni. Kiemelkedően teljesített Balogh, Bodó, Lékai, Bánhidi, Dzsamali és védekezésben Ligetvári. Megmutattuk, hogy tudunk kézilabdázni” – értékelt elégedetten a szövetségi kapitány.

A szintén vb-résztvevő Szerbia a felkészülés során előbb Tunéziát verte 29:25-re. Ezt követően Szkopjéban játszott két mérkőzést. Az elsőn magabiztosan, 37:31-re nyert Macedónia, a másodikon már közel volt a remihez Nenad Peruničić csapata, de Kiril Lazarov 12 másodperccel a vége előtt ezt a meccset is megnyerte a házigazdának.