2024. március 29., péntek

Összefogással a rászorulókért

Ünnepi meglepetéscsomagokat kaptak a szenttamási Népkonyha felhasználói

Több meglepetéssel is készült a Népkonyha felhasználói és gyermekeik számára a szenttamási önkormányzat, a Helyi Közösség, a Vöröskereszt, a Szociális Központ és a helyi rendőrállomás karácsonykor és Szilveszter napján. December 24-én ugyanis mintegy 3 kg almát, buktát, december 31-én pedig a szokásos egytálétel mellett süteményt, élelmiszercsomagot, a legkisebbek számára pedig édességcsomagot vihettek haza a rászorulók.   Pravoszláv karácsonykor újabb ,,meglepetések” várják a felhasználókat.

Radivoj Paroški polgármester mindhárom helyi közösségben jelen volt a csomagosztásnál: ‒ Azt kívánom, hogy a 2019. év sokkal jobb legyen, mint amilyen a múlt év volt. Célunk az, hogy az előttünk álló évben áttekintsünk minden lehetőséget, amellyel segíthetünk a rászorulókon, és olyan feltételeket teremtsünk számukra, amelyek lehetővé teszik, hogy gyermekeikről saját maguk gondot tudjanak vezetni. Az önkormányzat a jövőben is minden esetben önök mellett lesz, és kérjük jelezzék, ha további segítségre szorulnak – mondta az újévi csomagosztást követően a polgármester.

A Szociális Központ igazgatója, Biserka Veselinović elmondta, az önkormányzat és a központ ezúttal külön élelmiszercsomagot is készített, nemcsak a Népkonyha, hanem az idős, mozgáskorlátozott, valamint az egyedülálló és nehéz szociális helyzetben élők számára.

‒ Mindazoknak, akik nem tudnak bejönni a helyi közösségbe, a központ terepi szolgálata házhoz viszi a csomagot, amely egyénenként 5 kg körüli, és tartós élelmiszert, konzerveket, narancsot, édességet tartalmaz – mondta az igazgató.

A szenttamási helyi közösség tanácsának elnöke, Ninoslav Jokanović kifejtette, az idén is folytatódott az immár hagyományossá vált süteménygyűjtési akció, amely során a Népkonyha felhasználói számára édességcsomagot, gyermekeik számára pedig újévi ajándékcsomagot biztosítottak.

‒ A karácsonykor kiosztott alma és bukta után ma 180 felhasználó kapott édesség- és élelmiszercsomagot. A Télapó 42 újévi csomagot osztott szét mindhárom településen. Pravoszláv karácsonykor újabb ,,meglepetések” várják a felhasználókat – mondta Ninoslav Jokanović.

Az élelmiszer- és újévi csomagok mellett, amelyeket az önkormányzat és a Szociális Központ biztosított, a Népkonyha felhasználóinak a gyermekei számára a Ruke Spasa Egyesület 42 darab  kötött sapkát és sálat biztosított. Az egyesület elnöke, Savka Lazić elmondta, az ajándékokat saját kezűleg kötötték és horgolták, emellett 25 kg aprósüteményt is sütöttek a rászorulóknak. A Glória Civil Szervezet a két héttel ezelőtt tartott Kreatív karácsony elnevezésű műhelymunka alkalmával összegyűjtött játékokat osztotta szét a legkisebbeknek. Az egyesület tagjai 5 kg aprósüteményt és mézeskalácsot is hoztak  a Népkonyha számára, hallottuk a szervezet elnökétől, Barna Natáliától.