2024. április 20., szombat

La Liga - Otthon kapott ki a Real Madrid

A Real Madrid 2-0-s vereséget szenvedett a vendég Real Sociedadtól a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának mai játéknapján.

Vinícius, a fél órán keresztül emberhátrányban játszó fővárosiak támadója a harmadik olyan 2000 után született labdarúgó, aki kezdőként lépett pályára a La Ligában.

A Real Madrid már a 3. percben hátrányba került a Real Sociedad ellen, majd a 61. percben tíz főre fogyatkozott, s hiába alakított ki jóval több helyzetet ezek után is, végül 2–0-ra kikapott a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 18. fordulójában.

26 lövés – s ennyi is kevés volt a gólhoz a Real Madridnak vasárnap este a Real Sociedad ellen. 

Már a 3. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat, Willian José büntetőből vette be Thibaut Courtois kapuját (0–1). A kapott gól után a Real Madrid ugyan több lehetőséget is kidolgozott, a jól védő Geronimo Rulli előbb Karim Benzemán, majd Luka Modricon is kifogott...

A második félidő kisebb tűzijátékkal indult  a Sociedad kapuja előtt, de hiába pattant ki kétszer is a labda a kapusról, a madridiaknak közvetlen közelről sem sikerült a hálóba gyötörniük az egyenlítő találatot.

A 61. minutumban még nagyobb bajba kerültek a fővárosiak, mivel Lucas begyűjtötte a második sárga lapját, így a gól- mellé emberhátrány is társult. Két perccel később sem adódott oka a madridi közönségnek arra, hogy szívébe zárja José Luis Munuera bírót, aki egy jogosnak tűnő tizenegyes helyett intett sarokrúgást. A visszajátszások alapján a kivetődő Rulli a labdát nem, csupán Vinícius Júnior lábát érte el. 

A hajrában egyre többet kockáztató Real Madrid a 83. percben megkapta a kegyelemdöfést: egy kontra végén Rubén Pardo fejelte hét méterről Courtois kapujába a labdát, eldöntve a három pont sorsát (0–2).