2024. április 25., csütörtök

La Liga - Nem bírt egymással a Sevilla és az Atlético

A tabellán második Atlético Madrid 1-1-es döntetlent játszott a harmadik helyezett Sevilla vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának mai rangadóján.

Egy-egyes döntetlent játszott egymással a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) harmadik helyén álló Sevilla és a második helyezett Atlético Madrid 18. fordulóban. A hazaiak Ben Yedder góljával szereztek vezetést, amelyre Griezmann válaszolt szabadrúgásból.

Sevillában a spanyol bajnokság harmadikja a második helyezettet fogadta. Az első 25 perc kiegyenlített játékot hozott, komolyabb helyzet nélkül. A 27. minutumban Antoine Griezmann bal felső sarokba tartó lövését védte látványos mozdulattal Tomas Vaclík. Nem sokkal később Sergio Escudero fejesénél aggódhattak a madridiak, ám a labda elszállt Jan Oblak kapuja fölött. 

A 36. percben André Silva gondolt egy merészet, 22 méterről, futtából lőtt kapura, amely a bal kapufáról kifelé vágódott – mint a visszajátszásokból kiderült, Oblak bravúrjának köszönhetően. A következő akciónál viszont már a szlovén kapus is tehetetlen volt: a jobbról érkező centerezést Daniel Carrico kotorta az ötös sarkánál helyezkedő Wissam Ben Yedderelé, aki kilőtte a jobb alsó sarkot (1–0).   

Hiába játszott a Sevilla veszélyesebben a gól után, a 45. minutumban összejött az Atléticónak az egyenlítés: Griezmann csavart 20 méterről, szabadrúgásból a hazai kapu bal oldalába (1–1). 

A második játékrész változatos, jó iramú játékot hozott, ám hiába adódott lehetőség mindkét csapat előtt, az újabb gól csak nem akart összejönni. Hazai oldalon Pablo Sarabia, majd  Ben Yedder, a vendégeknél – a 82. percben – Griezmann lábában lehetett volna a győztes találat, de nem tudott élni a lehetőséggel. 

A hajrában a hazaiak ugyan több lehetőséget dolgoztak ki, a mérkőzés utolsó bravúrja Vaclíké lett, aki a 89. minutumban Thomas léc alá tartó lövését tolta szögletre. 

A Sevilla ezzel október 20-a, az Atlético Madrid pedig szeptember elseje óta őrzi veretlenségét a spanyol bajnokságban. 

A döntetlennek köszönhetően a Barcelona akár öt ponttal is elléphet üldözőitől a forduló végére – alighanem a katalánok örülnek most a legjobban.

A sevillai hangulatról mindent elárul: tizenkét sárga lappal zárult a találkozó – igaz, kiállítás nélkül. 

Az andalúziai gárda 9, a fővárosi együttes 15 forduló óta veretlen a pontvadászatban.