2024. április 18., csütörtök

A Banovo Brdo- i gyilkos egy újvidéki bűnözővel is végzett

Dér Csabát egész Szerbiában körözik

A szabadkai 38 éves férfit gyanúsítja a rendőrség a tegnapi, belgrádi gyilkosság elkövetésével. A férfi gyilkosság miatt már ült börtönben, egy éve szabadult.

Szombaton délelőtt 10 óra körül, Belgrád Banovo Brdo elnevezésű negyedében a 37 éves Nebojša Markovićot gyilkolták meg a nyílt utcán. A férfi  egy gyerekkocsit próbált betenni gépkocsija csomagtartójába a háza előtt, amikor egy másik autó megállt a közelében, kiszállt az elkövető, mellé sétált és közvetlen közelről mellkason és fejbe lőtte, majd távozott. A család nem hallotta a lövéseket, mert hangtompító volt a fegyverén. Egy biztonsági kamera rögzítette a gyilkosságot, az alapján azonosítították az elkövetőt.

Az indíték még ismeretlen. Feltételezések szerint, tévedés történhetett, az áldozat ugyanis Aleksandar Šaracnak, a hírhedt Pink Panther bűnbanda tagjának a sógora volt. Azt gyanítják, hogy ő lehettet a célpont, csak a gyilkos összekeverte vele.

Dér Csaba neve nem ismeretlen a bűnüldöző szervek előtt sem itthon, sem külföldön. 2004-ben beismerte, hogy ő ölte meg az újvidéki Branislav Jelačićot kábítószerpiaci viták miatt. Dér Csaba 2004. május 11-én a Marina étteremben, négy lövéssel ölte meg Jelačićot. A gyilkosságot akkor is hasonló módon követte el: bement az étterembe, odasétált Jelačić mellé, egy zacskóból kivette a fegyvert, lelőtte a bűnözőt, majd kisétált, felült a kerékpárjára és eltűnt.

A bíróságon azzal védekezett, hogy Jelačić megbízta őt egy munkával, amit később nem fizetett ki, és még elkezdte őt fenyegetni. Dér mivel féltette a saját biztonságát, úgy döntött, hogy megöli.