2024. április 26., péntek

Bautistával a döntőért

A grúz Nikoloz Bazilasvili Fucsovics Mártonnál is keményebb ellenfélnek bizonyult, Novak Đoković azonban, mint az előző körben is, megint megtalálta a továbbjutáshoz vezető utat. A világelső ma Dohában pályafutása 106. ATP-döntőjéért a spanyol Roberto Bautistával mérkőzik meg, aki ellen 7:1-re vezet.

Kej Nisikori előtt tiszta az út az idei első tornagyőzelemhez (Fotó: Beta/AP)

Kej Nisikori előtt tiszta az út az idei első tornagyőzelemhez (Fotó: Beta/AP)

Novak gyöngén kezdett, azonnal két break hátrányba került. A folytatás már jobb volt, de az első játszmát nem sikerült megmenteni, míg a másodikban egy break döntött a világelső javára, aki 3:0 után kiharcolta az egyenlítést. A döntő játszmában Novaknak kétszer is előnyt kellett szereznie, hogy végül megnyerje a statisztikai mutatók szerint kimondottan egyenrangú meccset.

A negyeddöntő első tegnapi meccsén Bautista megállította a svájci veterán Stan Wawrinka menetelését. A spanyol mindkét játszma első játékában elnyerte ellenfele adogatását, a svájci további 12 breaklabdával találta magát szemben. Az utolsó játékban Wawrinka is alkalmakat szerzett, de Bautista mindhármat semlegesíteni tudta.

Az este a napi műsorzárón Dušan Lajović az olasz Marco Cecchinatóval csatázott az elődöntőért.

Brisbane-ben Rafael Nadal visszalépése és Andy Murray kiesése után megnyílt az út a japán Kej Nisikori számára, mi több, nem lesz csoda a kettős japán siker sem, hisz a női tornán a US Open bajnoka, Naomi Oszaka jutott elsőként az elődöntőbe.

Púnában megeshet, hogy a két nehéztüzér, Kevin Anderson és Ivo Karlović dönt majd a serlegről. A horvát veteránnak már az elődöntő is szép siker, ebben a korban párját ritkító eredmény, hisz a jövő hónapban tölti be a 40-et.

Az aucklandi női tornán is, Caroline Wozniacki elbukása után, a veteránok, Venus Williams és Julia Görges esélyei látszanak a legnagyobbnak, míg Sencsenben még korai a jóslat, hisz eső miatt a negyeddöntő két meccsét meg kellett szakítani, kettőt pedig el sem kezdtek.