2024. április 23., kedd

Évzáró operettest

A Feketics Művelődési Egyesület által szervezett utolsó, 2018. évi program operettest volt. A műsorban fellépett a Parlando Énekegyüttes a magyarországi Algyőről és Borbély Jácint csantavéri tehetséges, fiatal énekes. Jácint már kiskora óta énekel, 10 éves korától pedig rendszeresen fellép.

A Parlando Énekegyüttes (Lakatos János felvétele)

A Parlando Énekegyüttes (Lakatos János felvétele)

Szólóéneket három éve kezdett tanulni, és rengeteg fellépése volt mind idehaza, mind az anyaországban. A bácsfeketehegyi operettesten nyitószámként Erkel Ferenc: Hazám, hazám című dalát adta elő.

A Parlando Énekegyüttes 2003 óta működik, a magyar operett hagyományainak ápolása és népszerűsítése a küldetése – mondta el lapunknak Fábián Péter, az énekegyüttes vezetője.

– 2014-ben kerültünk kapcsolatba Paskó Csaba kelebiai plébánossal, a zene és az operett nagy barátjával. Ő kért fel bennünket első vajdasági fellépésünkre, amely jótékonysági jellegű volt, és Kelebián, a templomkertben kerül rá sor. Ezt további két fellépés is követte, s mivel adni jó, ezért úgy gondoltuk, hogy egy vajdasági ajándékkoncerttel zárjuk az évet – mondta el a Fábián.