2024. április 23., kedd
BIRKÓZÁS

Bácsi, Taylor és Olli

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) január 1-jén közzétette a 2018-as esztendő legjobb birkózóinak nevét. A kötöttfogásban a legjobbnak Bácsi Pétert választották meg, aki 82 ponttal zárta a 82 kg-os súlycsoport világranglistáját. Mint ismeretes, Bácsi aranyérmes lett az októberi budapesti világbajnokságon, s tette ezt 35 évesen, amivel a legidősebb bajnok lett a magyar fővárosban megrendezett világeseményen.

A szabadfogásban az amerikai David Taylor a befutó. A 86 kg-os versenyző veretlen volt az elmúlt évben, megnyerte többek között a világbajnokságot és a Pánamerikai Játékokat, s 112 ponttal végzett a ranglista élén.

A női mezőnyben Petra Olli érdemelte ki a megtisztelő címet. A finn versenyző elsőként szerzett hazájának női világbajnoki címet 62 kg-ban, s az Európa-bajnokságot is megnyerte. Ő 110 pontot gyűjtött össze súlycsoportjában.

Az UWW 10-10 ezer svájci frankkal jutalmazta a legjobbak teljesítményét.

A 2019-es versenyidény első nagy versenye január 24-én kezdődik az oroszországi Krasznojarkszban. A 24. Ivan Jarugin-nagydíj egyben olimpiai selejtezőtorna is szabadfogásban és a női mezőnyben.