2024. április 24., szerda
VÍZILABDA

Varga a világ legjobb edzője

A Vízilabdaedzők Világszervezete Varga Zsoltot, a Ferencváros férficsapatának trénerét választotta meg a férfiszakág legjobb edzőjének 2018-ban. A döntés gyakorlatilag egyértelmű volt, hiszen a szakvezető tavaly öt sorozatban indult csapatával, és valamennyi trófeát elhódították: Eurokupa-győztes, magyar bajnok, magyarkupa-győztes, európaiszuperkupa-győztes és magyarszuperkupa-győztes lett a Fradi.

Hatalmas megtiszteltetés ez a díj. Több szempontból is örülök. Az első, hogy a vízilabdaszakma, a legjobb edzők engem tartanak érdemesnek erre a díjra. A másik, hogy úgy érzem, ez annak a szemléletnek is a sikere, amivel dolgozom. Köszönettel tartozom a csapatomnak az elvégzett munkáért és azért, hogy bizalmat szavaznak nekem. Szeretném megköszönni a klub vezetőségének az elmúlt évek támogatását, valamint hitét bennem és a munkámban” – nyilatkozta egyesülete honlapján Varga Zsolt.

Érdekesség, hogy a kétszer díjazott Dejan Savić, illetve Ivica Tucak után Varga az első olyan szakvezető, aki klubedzőként részesült ebben a kitüntető címben.

A szervezet a női szakág legjobb edzőjének a holland válogatott szövetségi kapitányát, Arno Havengát választotta.