2024. április 24., szerda

Fagyos napok jönnek, vigyázzunk az utakon!

Belgrád közelében több autó is egymásnak ütközött a rossz útviszonyok következtében

Tömeges autószerencsétlenség történt Belgrád közelében a 22-es főúton és a főváros környékén több helyen is akadozik a közlekedés. A tanjug értesülése szerint a balesetben senki sem szenvedett nagyobb sérülést, de a forgalom az út mindkét irányában bedugult, mintegy 15 kilométeres torlódás alakult ki az említett szakaszon.

A Szerbiai Motorosszövetség (AMSS) körültekintésre és óvatosságra inti a gépjárművezetőket, tekintettel arra a hómennyiségre, amely ma belepte az utakat.

Az útkarbantartó vállalatok hármas fokozatú készültségben vannak, 424 hókotró jármű, 1750 hókotró munkás járja a terepet, továbbá 168 építőipari munkagépet is bevetettek az illetékesek az autóutak járhatóságának érdekében.

Az útviszonyok a hidakon, a felüljárókon és a hegyvidékeken a legveszélyesebbek, itt a téli gumikon kívül kötelező a hólánc használata is az autókon – áll az AMSS közleményében.

Vajdaságban, valamint Szerbia középső részein még nagyobb hóesésre kell számítani a mai nap folyamán, a hótakaró meghaladhatja a 12 centimétert. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet (RHZM) előrejelzései szerint országszerte fagyos napokra számíthatunk, fagypont alatti nappali hőmérséklettel.