2024. április 16., kedd

Szilveszteri jókívánságok

Brnabić: Célunk a polgárok életminőségének javítása

Ana Brnabić kormányfő ma jókívánságait fejezte ki minden szerbiai polgárnak a közelgő új év alkalmából, s azt üzente, a kormány 2019-ben is azon fog fáradozni, hogy növekedjen az életszínvonal, hogy ország lakossága elégedettebb legyen.



– A csapatom nevében és a saját nevemben sok szerencsét, boldogságot kívánok mindenkinek a 2019-es évben, minél több szép pillanatot a szeretteikkel, és sok sikert az élet minden területén – üzente a miniszterelnök. Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a kormány jövőre is elkötelezett marad a gazdasági és politikai reformok terén, amelyek célja a polgárok életminőségének növelése és az ország európai útjának a folytatása. 

– A nagyobb oktatási, tudományos, kutatási és fejlesztési, az új egészségügyi és infrastrukturális beruházások, valamint az államigazgatás korszerűsítése a jólét és a jövő garanciája, amelyet minden polgárunk számára építünk. Prioritás számunkra a béke és a stabilitás megőrzése a régióban. Ez az előfeltétele a fejlődésnek, a jobb kapcsolatoknak és annak, hogy ígéretes jövőt teremtsünk a fiatalok számára – szögezte le Ana Brnabić. 

Vučić: Gazdaságilag ígéretesebb a jövő év 

A 2019. év politikai tekintetben nem lesz könnyű, de gazdaságilag jobb lesz – jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő. 

– Boldog új évet kívánok a polgároknak, s azt üzenem nekik, politikai szempontból nem lesz könnyebb, de gazdaságilag mindenképp könnyebb lesz. A polgárok ezt a zsebükön és a pénztárcájukon is érezni fogják” – mondta Vučić a Studio B-nek adott interjújában. – A mi feladatunk, hogy biztosítsuk a békét, hogy harcoljunk az országunkért, az emberek jobb életszínvonaláért – szögezte le többek között az államfő.