2024. március 29., péntek

Teljes hosszában a Belgrádi rakparton

Megnyitották a forgalom előtt a Belgrádi rakpart mostanáig lezárt útszakaszát

A Žeželj-híd helyén épült új vasúti híd alatt több mint öt évig szünetelt a forgalom, az utómunkálatok befejeztével péntek reggeltől ismét járható ez a forgalmas útszakasz.

Az útmegnyitás alkalmából Vladimir Stojković, a városi tanács közművesítési ügyekkel megbízott tagja elmondta, hogy a Belgrádi rakpart egész hosszának forgalomba bocsátásával tehermentesül a városi közlekedés, kisebb eséllyel alakulnak ki forgalmi dugók, és könnyebben kijuthatnak a városból azok, akik a Bajcsy-Zsilinszky utcán keresztül közlekednek. Ezenkívül, jobb lesz az összeköttetés az ipari negyeddel és az autópályával is. Szerinte most megteremtődtek a feltételek ahhoz, hogy megkezdődjön a Podbara és az Almási negyed utcáinak a rekonstrukciója.

– A felújítási munkálatokat a Marko Miljanov utcában kezdjük el, nagyon forgalmas utcáról van szó, rendkívül fontos a városközpont forgalmának tekintetében. A munkálatokra 150 millió dinárt fordítunk, az önkormányzat és a tartomány 50-50 százalékos hozzájárulásával. Ezenkívül Podbarán további 20 utcában tervezünk rekonstrukciós munkálatokat. Négy szakaszban történik majd a felújítás, először nyolc utcában zajlanak a munkálatok, ezekre 100 millió dinárt különítettünk el – magyarázta Stojković.

Anita Dimovski, az új Žeželj-híd építkezési projektumának az igazgatója kifejtette, a hídépítés keretében zajlik a Belgrádi rakpart rekonstrukciója is. Az új híd majd akkor lesz használható teljes kapacitással, ha a jövő év második felében véglegesítik a hídra vezető bekötőút-rendszert.