2024. március 19., kedd
SEGÍTSÜK EGYMÁST, VAJDASÁG!

Emberségből ötös!

A Segítsük egymást, Vajdaság! civil szervezet nemrég nagyszabású nemzetközi jótékonysági bált szervezett, amelynek bevételéből a hátrányos helyzetű gyerekek számára szerettek volna a karácsonyi csomagokat készíteni. Ez sikerült is nekik, hiszen összesen négyszáz édesség- és húsz élelmiszercsomagot tudtak összeállítani, amelyeket az Ada, Zenta, Magyarkanizsa, Topolya és Szabadka község településein élő többgyermekes családokhoz juttattak el.

– Nagyon köszönöm mindenkinek, akik megjelentek ezen a csodás eseményen, a nagy baráti társaságnak, amelynek tagjai Magyarország területéről érkeztek, azoknak, akik Szlovákiából, Spanyolországból és Erdélyből jöttek, illetve azoknak is, akik Vajdaság településeiről látogattak el hozzánk, hozzájárulva ezáltal ahhoz, hogy szebbé tehessük a nehéz körülmények között élő vajdasági gyermekek és szüleik karácsonyát – fogalmazott Budincsevity Angéla, az akció szervezője, a Segítsük egymást, Vajdaság! civil szervezet vezetője, aki külön köszönetet mondott a rendezvény fellépőinek, a tombolán kisorsolt ajándékok felajánlóinak, valamint a támogatóknak is.

– Összességében nagyon sikeres évet zártunk, köszönhetően a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a magyarkanizsai önkormányzat pályázatán elnyert támogatásoknak, amelyek lehetővé tették számunkra egyebek mellett azt is, hogy háromnapos tábort hívjunk életre a hátrányos helyzetű gyerekek számára, illetve azt is, hogy drogellenes kampányt valósítsunk meg a vajdasági magyar fiatalok egészséges életmódra való nevelése, valamint életminőségének javítása érdekében – emelte ki Budincsevity Angéla, aki reményének adott hangot annak kapcsán, hogy a következő évben is lehetőségük nyílik arra, hogy hasonló akciókat és programokat hívjanak életre.