2024. április 19., péntek
ÉV SPORTOLÓJA – ZENTA

Kisváros, sok tehetséggel

Tegnap (pénteken) késő délután a zentai Művelődési ház színháztermében a 2018-as év legjobb zentai sportolóit és sportmunkásait díjazták. A jelenlévőket Bicók Róbert, a Zentai Sportszövetség elnöke köszöntötte, aki felszólalásában kiemelte, hogy a város lakói rendkívül büszkék lehetnek arra, hogy a település sok jó sportolót nevel ki évről évre, s hatalmas örömmel tölti el, hogy szinte minden évben sikerül világ- vagy Európa-bajnoki érmekkel gyarapítani a város sportéletét. Idén – az előző évekhez hasonlóan – külön elismerésben részesültek az olimpiai és a nem olimpiai sportágak képviselői, s az egyéni díjak mellett a csapatokat is megjutalmazták. A legjobb klub díját 2018-ban a Zentai Birkózóklub, a legjobb csapatnak járó elismerést pedig a Zenta Labdarúgóklub vihette haza. Az olimpiai sportágak felnőttkategóriájában Sóti Csilla és Szabó Szebasztián, a nem olimpiai sportágak mezőnyében pedig Bajić Halasi Éva és Kaszás Dávid kapott jutalmat. A legjobb edzőnek járó díjat Zörgő László birkózóedző érdemelte ki, az életműdíjat (és az ezzel járó vastapsot) pedig Táborosi László kapta.

A 2018-as év legjobb zentai sportolói (Gergely Árpád felvétele)

A 2018-as év legjobb zentai sportolói (Gergely Árpád felvétele)

A Zentai Sportszövetség emellett három különdíjat is kiosztott, ezeket Nemanja Nikolić futballista, Nemes Viktor birkózó, valamint Györe László teniszező kapta meg.

Zenta legjobbjai, olimpiai sportágak, fiatalabb pionírok: Bácsi Virág (atlétika) és Berkec Dejan (birkózás). Pionírok: Világos Adrianna (atlétika) és Nebojša Ivić (atlétika). Kadétok: Nagy Mélykúti Elizabetta (kajak) és Mario Vuković (birkózás). Ifik: Barta Éva (kajak) és Katona Ádám (birkózás). Fiatal felnőttek: Fenyvesi Abigél és Subotić Marko (mindketten kajak). Felnőttek: Sóti Csilla (atlétika) és Szabó Szebasztián (úszás).

Nem olimpiai sportágak, pionírok: Blaskó Zsanett (kick-box) és Kincses Kristóf (sakk). Kadétok: Sarnyai Dániel (kick-box). Fiatal felnőttek: Kéri Valentina (kick-box). Felnőttek: Bajić Halasi Éva (kick-box) és Kaszás Dávid (savate).

A legjobb klub: Zenta Birkózóklub.

A legjobb kis létszámú csapat: kajak K-4, fiatalabb pionírok.

A legjobb csapat: Zenta Labdarúgóklub.

Életműdíj: Táborosi László (atlétika).

A legjobb edző: Zörgő László (birkózás).

Különdíjak: Nemanja Nikolić (a Chicago Fire legjobb góllövője), Nemes Viktor (világbajnoki bronzérmes birkózó), Györe László (a szerbiai teniszválogatott tagja).