2024. március 29., péntek

Támogatták a kultúrát

Technikai eszközök és rendezvények támogatása

Idén is jelentős anyagi támogatással segítette a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a zentai Művelődési Ház eredményes munkáját.

Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója elmondta, hogy az alapkezelő nemcsak hozzájárult az egyes rendezvényeik megvalósításához, hanem annak központi pályázatán keresztül olyan technikai eszközökre is szert tettek, amelyeket az elkövetkező évek rendezvényein használnak majd.

– Keverőpultot és nagy teljesítményű hangfalakat vettünk a támogatásból, ami azért volt elengedhetetlenül fontos, mert a Tisza menti régió egyik kiemelkedő jelentőségű művelődési intézménye Zentán van. A színházi előadásainkat, a vendégjátékokat és az egyéb rendezvényeinket nemcsak a zentaiak, hanem a környékbeliek is látogatják. Nélkülözhetetlenné vált az elavult technika lecserélése. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. résztámogatással segítette a Hagyományaink Ünnepének és a Kálmány Lajos Népmesemondó Versenynek a megvalósítását, illetve támogatást nyújtott a Zentai Művésztelep számára is azáltal, hogy lehetővé tette egy nagy teljesítményű, színes nyomtató megvásárlását – hangsúlyozta az igazgató, hozzátéve, hogy az említett támogatásokat jelentősnek tartják, és abban reménykednek, hogy az együttműködés továbbra is gyümölcsöző marad a művelődési központ minden intézménye számára.