Selymes aszketizmus

Török Erna

2018. december 31., 18:19

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Kétféle ember létezik a szilveszteri öltözet alapján: aki visel flittereket, és aki nem. Habár én az utóbbi táborba sorolom magam, mégis úgy vélem, hogy szilveszterkor ne legyenek ennek szabályai. A flitteres ruha és annak fordítottja is működőképes, sőt annak a kifordítottja is. Az új év kezdete kiváló alkalom arra, hogy másmilyenek legyünk, kissé kilépjünk a hétköznapok során jól megszabott határainkból. Pár nap erejéig önmegtartóztatás és normák nélkül létezzünk.

(Illusztráció)

Szalonképes az is, ha egy farmernadrágban és egy egyszerű felsőrészben várjuk az új év érkeztét. Kényelmes és egyben merész is lehet, ha úgy szeretnénk. Mert az egyszerű is lehet különleges, minden attól függ, hogyan viseljük. Bele kell vinni valami pluszt, egyéniséget, egy keveset az aktuális divatból, és persze abból, ami a szekrényben található. Egy elöl mélyen kivágott, hátul merészen lyukas, vagy egy izgalmas magassarkú, mindent felforgathat. A nem mindennapi anyagok, a bőr, a szatén, a selyem, a bársony vagy a csillogós fekete anyag kiváló mentőöv. Egy meglepő kellékkel végképp nem lesz unalmas a farmer sem. Ünnepi kalappal, parókával, rénszarvasszarvakkal különféle maszkokkal is beállíthatunk a szilveszteri bulira. A kilencvenes évek divatjával a magas derekú farmer is visszatért. De itt sorakoznak ezek a veszettül megtépett, lyukas farmernadrágok is, amelyekhez előszeretettel ajánlanak selyeminget vagy más elegáns szabásvonalú felsőt a divatszakértők. A szelelős nadrág alá mindenképpen ajánlatos a vastag harisnya, csak hát így már mi értelme…

Ennek szöges ellentéteként, egy talpig érő, aranyszínű, teljesen flitterekkel borított ruhát is lehet manapság többféleképpen hordani, akár lezser, könnyed hatást keltve is. Fekete bokacsizmával vagy bakanccsal, a laza, de elegáns és modern megjelenéshez. A manapság divatos androgün külső megformálásához pedig egy lehetőleg két számmal nagyobb metál fényű dzsekivel ajánlják ezt a ruhát a divatguruk. De ha igazán feltűnően alternatívak akarunk lenni, szűk fekete nadrágot húzzunk a ruha alá alul, felül pedig egy selyemblúzt. Azt írják a divatlapok, hogy akár így is megnyerők lehetünk: alul, felül, és középen is. De a ruha lehet akár testhezálló, sima, fekete magasnyakú, vagy oldalt slicces, csillogós, esetleg állatmintás. A hálóruha fazonú estélyi ruhák is megállják még mindig a helyüket: a kilencvenes évek óta ismét fel lehet húzni a kombinét gond nélkül. Mindenesetre, ha kinn töltjük a szilveszter estét, egy megbízható, meleg csizma és kabát nem árt, és akkor ahhoz aztán bármit felhúzhatunk, mindegy, mi van a kabát alatt, úgysem látszik.

Ha még csak ki sem szeretnénk nyitni a ruhásszekrényt, és véget szeretnénk vetni a melyik ruha milyen cipőhöz passzol, a klasszikus fekete ruha idén is beválik-e, vagy az úgy tűnik idén már nem megy rám a tavalyi szoknya címszavú gyötrelmek sorának, mindezt elkerülhetjük, ha felhúzunk egy fürdőruhát és meleg termálvízben búcsúzunk el az óévtől. Habár biztosan nem tudnám megállni, hogy ne varrjak egy-két flittert a bikinire.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége