Gyerkőcös szilveszter

Homolya Horváth Ágnes

2018. december 31., 16:23

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Huszonévesen az ember el sem tudja képzelni, hogy az eget rengető szilveszteri bulik után egyszer csak eljön az az idő, amikor a gyerkőceinkkel búcsúztatjuk az évet, és hogy az is lehet csuda jó parti. Az utóbbi évek szilveszter estéi nálunk mind ilyenek, és tényleg nem tudni, ők vagy mi, felnőttek élvezzük jobban. Átveszik tőlünk azt a zsongást, azt a várakozást, amivel készülünk a nagy eseményre, és aztán tovább bírják ébren, mint mi. Most már a mieink is akkorák, hogy élvezhető mellettük, velük a buli, be tudnak illeszkedni a nagyobbak társaságába, és így mi is lazíthatunk. A tavalyi szilveszter is egy ilyen jól sikerült este volt. Juli a még be nem töltött három évével partizott. Nála a buli úgy néz ki, hogy talál magának a barátok lányai között egy idősebbet, olyan tíz év körülit, és mellé szegődik. Fogja a kezét, mellette ül, őt kéri meg erre-arra, és persze tudja, hogy mi is ott vagyunk, de már nem közöttünk akar játszani. Egészen be tud pörögni, ha táncolásról, rohangálásról van szó. Eszter tavaly öt és fél éves volt, és ő már sokkal jobban értette, hogy ez egy különleges alkalom. Ruhát választott magának, a körmét ki kellett festeni és a haját is be kellett fonni, ő nagylánynak érezte magát azon az estén, mi meg ennek köszönhetően szabadnak. Családi barátainknál búcsúztattuk az évet.

(Illusztráció)

Ha visszatekintek egy tíz évvel ezelőtti szilveszterre, az azért egészen más mederben folyt. Ahhoz képest, hogy akkor átugráltuk az egész éjszakát, és több láda alkoholt elpusztítottunk, ez most egy szelídített verzió volt. Ugyanúgy viháncoltunk, mint régen, ugyanolyan boldognak éreztük magunkat, csak már mások az igényeink. Most a jó, tartalmas beszélgetések, nagy röhögések idejét éljük, és imádunk Activity társasjátékot játszani. Abban aztán minden van, pláne a pajzán verzióban, úgyhogy hülyeségből is jutott bőven arra az estére is. Azért az alkoholt sem vetettük meg, a jóféle bor, a pálinka és a pezsgő is csúszott, csak igyekeztünk át nem esni a ló túloldalára, hiszen teli volt a ház gyerekkel. Ez persze nem jelentette azt, hogy feszélyezve éreztük magunkat, többen is kapatosak lettek, de ez csak még lendített a hangulaton. Míg mi az asztalnál hahotáztunk, a porontyaink körülöttünk ugrabugráltak, meg az emelet és a földszint között ingáztak. Hol bújócskáztak, hol fogócskáztak, a fiúk „fegyverekkel” rohangáltak, a lányok jelmezbálosat játszottak és ruhákat kreáltak, anyagokat szabtak, varrtak.

Én már egy óra felé kezdtem nagyon elfáradni, és egyre többet ásítoztam, de láttam, hogy a lányok még mindig be vannak pörögve. Aztán két óra körül, mint akiket elvágtak, úgy telepedett rájuk az álmosság, és Eszter aludt is egyet az összetolt konyhaszékeken. Juli egészen addig bírta, míg kettő után haza nem indultunk, de akkor már annyira fáradt volt, hogy ülve elaludt, miközben adtam rá a kabátot és a csizmát.

A tavalyi jól sikerült buli után idén is gyerkőcös partira készülünk, és gyanítom, hogy a következő jó néhány is így fog eltelni, egészen addig, míg ők nem lesznek akkorák, hogy már ne akarjanak velünk szilveszterezni.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége