2024. április 25., csütörtök
FELSŐHEGYI ÖNKÉNTES KÖZPONT

Aranyvasárnapi kavalkád

A felsőhegyi Önkéntes Központ más Zenta községi civil szervezetekkel karöltve igazán színes és hangulatos rendezvénnyel kedveskedett a falubelieknek a karácsonyi ünnepek alkalmából.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

A házigazdák mellett a falu művelődési otthonában számos zentai és környékbeli egyesület, illetve kézműves kiállító vásárát is megtekinthette az aranyvasárnapi kavalkád igencsak szép számú közönsége, a legkisebbek legnagyobb örömére pedig a művelődési ház előtti területen betlehemi jászolt alakítottak ki a szervezők.

A faluban élő fiatalokat maga köré tömörítő civil szervezet első alkalommal szervezte meg a rendezvényt, azzal a céllal, hogy Felsőhegy lakossága körében is megteremtsék a közös ünneplés hagyományát. Ősz Szabó Norbert, az Önkéntes Központ vezetője napilapunknak elmondta, a rendezvény egyben alkalmat adott arra, hogy a településen tevékenykedő civilek és a falu lakossága újra összefogjon a közös cél érdekében.

Az alkalmi műsor keretében többek között a helybéli Népdalbarátok Egyesületének és a zentai Thurzó Lajos általános iskola diákjainak a betlehemjátékát is megtekinthették a jelenlévők, a programot követően pedig a szervezők forralt borral, mákos és diós bejglivel, kocsonyával és halászlével is megvendégelték a látogatókat.