2024. április 25., csütörtök
APATIN

Korcsolyapálya pártszolgálatban

Aranyvasárnapra virradóra alkalmi performanszot rendezett az apatini polgárok egy névtelenségbe burkolózó csoportja, hogy rámutasson, miként „tűnt el” a város mobil korcsolyapályája.

Apatin községnek ugyanis az idei esztendőtől fogva saját korcsolyapályája van, amiért 1 millió 860 ezer dinárt fizetett. A létesítményt azonban a Szerb Haladó Párt meghagyására a közelmúltban átszállították Szivácra, ahol egy héttel korábban helyhatósági választásokat tartottak.

A polgárokat fölháborította a tény, hogy a lakosság pénzén vásárolt korcsolyapályát pártszolgálatba állították a haladók. Tiltakozásul képzeletben „visszahozták” Szivácról a pályát, vagyis kartonból és sztiroporból mini jégpályát építettek a város főterén, a maketten pedig az illetékeseknek címzett üzeneteket helyeztek el. Alig egy órával később ismeretlen személyek elbontották az „új” korcsolyapályát.

A magát megnevezni nem kívánó polgári csoport a sajtóhoz eljuttatott üzenetében jelezte, hogy a jövőben is rámutatnak az olyan jelenségekre, amelyek arra utalnak, hogy az időszerű hatalom nem becsületes és nem korrekt Apatin község polgáraival szemben.