2024. április 24., szerda
DOROSZLÓ

Közös ünnep

Doroszlón a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola és a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület közös karácsonyi műsort tartott. A Klemm Valéria iskolaigazgató főszervezésében zajló ünnepség díszvendégei a gombosi József Attila Általános Iskola tanulói és a gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesület tagjai voltak.

Lennert Móger Tímea felvétele

Lennert Móger Tímea felvétele

A műsor elején L. Móger Tímea műsorvezető köszöntötte Uzelac Katica tartományi segédtitkárt, Pelt Ilonát, a VMSZ tartományi frakcióvezető helyettesét, ft. Verebélyi Árpád főesperest, Stepanović Juliannát, a gombosi Arany János MME újonnan megválasztott elnökét, Kovács Terzity Melindát, a József Attila MME ellenőrző bizottságának tagját.

Nyitóbeszédében Klemm Valéria rávilágított karácsony ünnepének lelki aspektusaira és azok közösségben való megélésére. A műsort a Kuckó Gyermeksarok doroszlói csoportjának fellépése nyitotta meg. Őket Varga Szabó Szilvia készítette fel. Bemutatkoztak a Vera Gucunja óvoda növendékei, Fitus Erzsébet óvónő vezetésével, a doroszlói alsó tagozatosok egy jelenetet mutattak be, Hegedűs Erika és Gellér Márta tanítónők rendezésében. A fölsősök ünnepi összeállítását Klemm Valéria rendezte, Diósi Dóra szavalt. A gombosi gyerekek manótáncát láthattuk, Kovács Terzity Melinda és Stepanović Julianna felkészítésében, a tehetséges lánycsapat pedig saját koreográfiájában modern táncot adott elő.

Felléptek a doroszlói bölcsőkézés és betlehemezés ünnepi népszokását felelevenítő csoportok. Őket Klemm Valéria és Brindza Ildikó készítette fel.

A doroszlói felnőttek is közreműködtek, Király Szilárd zenélt, énekelt, L. Móger Tímea tolmácsolásában Ady karácsonyi versét hallhattuk.

A közös éneket a Télapó megérkezése követte, aki a jelenlevő gyerekek között kiosztotta a Móricz Zsigmond MME ajándékcsomagjait.

A rendezvényt a Dunatáj Egyesülés és a zombori Szórványközpont támogatta. A műsor után társalgás vette kezdetét.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz a Köztársasági Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.