2024. április 23., kedd
SAKK – ZENTA

Pionírok…

A Zenta Sakk-klub december 22-én tartotta meg Zenta pionír egyéni városbajnokságát rapid formában. A hétfordulós versenyen a gondolkodási idő 15-15 perc volt. Összesen 25 fiatal nevezett be, egy csoportban játszott mindenki, de külön díjazták az alsós és felsős fiúkat, valamint külön a lányokat. Az alsós fiúk (1–4. osztály) versenyét Sabo Marko nyerte meg 5,5 ponttal, az 5 pontos Kincses Kristóf és a 4,5 pontos Koncz Olivér előtt. A felsős fiúk (5–8. osztály) mezőnyében Szirovicza Alex lett a legjobb 6 ponttal, ő lett egyben a verseny abszolút győztese is. A második helyen Bauerfeind Kristóf végzett 5 ponttal, harmadik pedig Bodó Gergő lett szintén 5 ponttal. A lányok versenyét Horváth Evelin nyerte meg 5 ponttal, a 4 pontos Jelena Grbin és a szintén 4 pontos Milica Mijatović előtt.

MAGYARKANIZSA

…és ifik

A magyarkanizsai Potisje Sakk-klub szintén december 22-én szervezte meg az ifjúsági karácsonyi versenyét, ugyancsak rapid formában. A versenyen kilencen vettek részt, a győztes pedig Bata Erik lett 7,5 ponttal 8 partiból. Második helyen Patarica Attila végzett 6,5 ponttal, harmadik helyezett pedig David Šomođvarac lett 6 ponttal.

További sorrend: Fehér Balázs, Bellér Benedek 4,5-4,5, Újházi Dániel 3, Körmöci Balázs 2, Körmöci Gergő, Luka Šomođvarac 1-1 pont.