2024. április 20., szombat
VÍZILABDA

Fradi-győzelem az évzárón

A Ferencváros férfivízilabda-csapata zsinórban ötödik trófeáját is megszerezte az idényben, miután a magyar szuperkupáért folytatott küzdelem során 14:9-re legyőzte a Szolnokot. A magyar bajnok a kezdetektől jobban játszott, eredményesebb támadásokat vezetett, tartotta 1-2 gólos előnyét. A Szolnok az első két negyed során ugyan még közel volt, a térfélcserét követően azonban leszakadt a fővárosiaktól, és a folytatásban már nem tudott érdemben hozzászólni a játékhoz.

Varga Zsolt vezetőedző boldogan értékelte csapata újabb sikerét: „Nagyon hosszú év volt, amelyben nyolc-kilenc meccsel többet játszottunk, mint a többi csapat. A fiúk szívüket-lelküket beletették a mérkőzésbe, de rajtuk kívül a stáb és a klub minden tagjának a munkája benne van az egész éves teljesítményben. Fontos lélektani pillanat volt, hogy amikor a Szolnok átvette a vezetést, nem engedtük ellépni, hanem fordítani tudtunk.”

A nők mezőnyében az UVSE az év legjobbjának választott Keszthelyi Rita vezérletével 10:7-re győzött a Dunaújváros ellen, így megvédte címét.

Kedvező helyzetben a Palilula

Szentesen véget ért a Duna női regionális liga első tornája. A Palilula kisebb meglepetésre az élen végzett, így kedvező helyzetből várhatja a február 22. és 24. között Belgrádban esedékes folytatást.

Eredmények, 4. forduló: Eger–Palilula 5:10, Szentes–Crvena zvezda 15:7, Rapid–Vojvodina 10:5. 5. forduló: Eger–Crvena zvezda 4:7, Palilula–Vojvodina 13:2, Rapid–Szentes 11:8. Az állás: Palilua 12, Eger és Szentes 9, Crvena zvezda és Rapid 6, Vojvodina 3 pont.