2024. április 18., csütörtök

Szilveszterezés a Neverne bebe zenekarral

A világ számos nagyvárosában hagyománya van a szabadtéri szilveszterezésnek, és régiónk legtöbb települése is igyekszik felejthetetlenné varázsolni az újévvárást. Így van ez Szabadkán is, ahol az idén is sor kerül a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újévi koncertjére, illetve az érdeklődők a város főterén koncerttel várhatják a 2019-es esztendő beköszöntét. Az újévi programokról a minap sajtótájékoztatón tudhattunk meg többet.

A média képviselőinek Jasmina Stevanović, a szilveszteri programot szervező munkacsoport koordinátora, Milan Đurđević és Tijana Sretković, a Neverne bebe együttes tagjai, Máté Krisztina, a Szabadkai Szimfonikus Zenekar képviselője, valamint Aleksandar Medaković, Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója, a munkacsoport bizottsági tagja beszélt a részletekről.

A szilveszteri programok sora már pénteken megkezdődik, ugyanis ezen a napon 20 órai kezdettel a Városháza dísztermében kerül sor a szimfonikus zenekar hagyományosnak mondható, immár harmadik alkalommal megszervezett újévi koncertjére. A szimfonikusok produkciójának középpontjában Strauss zenéje áll majd. A koncertre jegyek az Idegenforgalmi Szervezet irodájában kaphatóak csütörtökön 8 és 16 óra között, pénteken pedig 18 óráig.

Szilveszter napján, hétfőn 22.30-tól a belgrádi Neverne bebe koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők. A 25. születésnapját 2018-ban ünneplő zenekar a tervek szerint a korábbi legismertebb slágerei mellett legújabb alkotásait is bemutatja a szabadkai közönségnek. Milan Đurđević a sajtótájékoztatón reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egy kellemes estét tölthetnek el a rajongóikkal, és hogy koncertjük szép bevezetője lesz az előttünk álló 2019-es évnek. Éjfélkor a hagyományoknak megfelelően tűzijátékkal és keringő hangjaival köszöntik Szabadkán az új évet.

A szilveszterezés ideje alatt a főtér körbe lesz kerítve, és a látogatók biztonsága érdekében a területen tilos a pirotechnikai eszközök használata, csakúgy mint az üveg és fémcsomagolások bevitele. A főtéren egész este gazdag étel- és italkínálat várja a szórakozni vágyókat, ugyanakkor a Winterfest szilveszter éjszakáján is nyitva áll az érdeklődők előtt.

A szabadkai szilveszterezés teljes költsége 4,4 millió dinár.