2024. április 25., csütörtök

Ajándék a fogyatékkal élőknek

A közelgő ünnepek alkalmából Zenta község önkormányzata karácsonyi csomagokkal kedveskedett a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete gondozottjainak. A csomagokat Czegledi Rudolf, a község polgármestere és Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja adta át tegnap az egyesület alkalmi műsorát követően.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

– A szervezet hiánypótló tevékenységet fejt ki a község területén, mert gondozottjaik nevelése mellett segít a családoknak és a közösségnek is. A zentai önkormányzat az ajándékcsomagok mellett a Stevan Sremac Általános Iskolával karöltve könyvadományban is részesítette őket – hangsúlyozta Perpauer Attila, hozzátéve, ezenkívül egész évben támogatásban részesítik őket, és a szervezet a kirándulásaik megszervezésekor is partnerre talál a zentai vezetőségben.

A Kéz a Kézben neveltjei alkalmi műsoruk keretében betlehemes játékot mutattak be az önkormányzat képviselőinek. Ugyanezt az előadást péntek este a Karácsonyi Kavalkádra látogató zentaiak is megtekinthették.

Rác Magdolna, az egyesület vezetője elmondta, mivel tagjai a Vajdasági Értelmi Fogyatékosok Szervezetének, az önkormányzati támogatás és a pályázatok mellett innen is tudnak donációkat szerezni. Hozzátette, jelenleg leginkább egy működőképes gépjárműre/minibuszra lenne szükségük, mivel a jelenlegi mintegy 30 éves járművük nagyon rossz állapotban van, és javításra szorul. Ezt a gépjárművet egyébként a fiataloknak a napközibe, illetve hazaszállítására használják, és a napközi zavartalan működésének fenntartásához nagyon fontos lenne, hogy mindenki szerencsésen be tudjon jutni a foglalkozásokra, utána pedig szerencsésen haza is juthasson.