2024. április 25., csütörtök

A falu karácsonya

Új helyszínen tartották a bajsai karácsonyi műsort – Vidám hangulat a falu központjában

Csütörtökön este Bajsa központjában, a falu karácsonyfája melletti alkalmi színpadon került sor a hagyományos karácsonyi műsorra. Ez alkalommal is a Testvériség Művelődési Egyesület, a bajsai helyi közösség és az Etno Hagyományőrző Kézműves Kör szervezte a műsort, felléptek a művelődési egyesület tagjai, az óvodások és az általános iskola diákjai – tudtuk meg Kókity Erikától, a művelődési egyesület elnökétől.

Karácsonyi műsor a falu központjában (Lakatos János felvétele)

Karácsonyi műsor a falu központjában (Lakatos János felvétele)

– Az óvodásoktól a nyugdíjasokig mindenkit bevontuk a műsor előkészületeibe. Az volt a cél, hogy már a kicsik is érezzék a közösség hangulatát, és ne üljenek mindig a tévé előtt. Igaz, hogy kicsit hideg volt, de a hangulat a falu karácsonyfája mellett nagyon vidámra sikeredett. Az ovisok után felléptek az általános iskola alsós osztályai, majd a felsősök egy betlehemezést mutattak be. A gyerekek felkészítésében komoly szerepük volt az óvónőknek, a tanítóknak és a tanároknak. A műsorban részt vettek a néptáncosaink is, akik karácsonyi jellegű produkciót mutattak be, valamint közreműködött a Csalogány asszonykórus és citerazenekar – számolt be az elnök, és azt is elmondta, hogy a karácsonyi műsort egy kis téli szünet követi az egyesület életében. A következő produkció, amit készíteni fognak, egy összeállítás lesz a magyar kultúra napjára. Aban a műsorban is szeretnék szerepeltetni az egyesület legfiatalabb és legidősebb tagjait – tudtuk meg Kókitytól.

A karácsonyi műsor nézőit Lackovics Károly, a bajsai helyi közösség tanácsának elnöke is köszöntötte. Lackovics lapunknak arról számolt be, hogy a műsort az idén tartották először a központban.

– A karácsonyi műsornak komoly hagyománya van, de idáig más helyszínen tartottuk. Úgy gondoltuk, hogy a központ tökéletes helyszín ehhez a műsorhoz, és megpróbáltunk több embert és fiatalt toborozni. Örülünk annak, hogy sikerült egy kis ünnepi hangulatot teremteni a falunkban. Reméljük, hogy jövőre még több embert fog vonzani a karácsonyi műsor. Köszönöm mindenkinek a közreműködést, és kellemes karácsonyt kívánok mindenkinek – mondta a tanácselnök.

A bajsai karácsonyi műsort 2018-ban is a bajsai helyi közösség és Topolya község önkormányzata támogatta anyagilag. A szervezők a műsor után forralt borral és forró teával vendégelték meg a nézőket.