2024. március 28., csütörtök

Gombosi karácsony

Felemelő közösségi, ünnepi élményben lehetett része annak, aki jelen volt a gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesületben tartott karácsonyi műsoron. 

L. Móger Tímea felvétele

L. Móger Tímea felvétele

A József Attila Általános Iskola tanulói, a magyar művelődési egyesület, az Önkéntes Tűzoltó Testület, a Tamaskó József Méhészegyesület, az Egyházközösség közreműködésében, illetve szervezésében zajló rendezvényen a helyi gyerekek, fiatalok léptek fel, vendégszereplői a doroszlói gyerekek voltak. 

A műsor elején köszöntötték a vendégeket, Pelt Ilonát, a VMSZ tartományi frakcióvezető helyettesét, a VMSZ nyugat-bácskai szervezetének elnökét, Ft. Verebélyi Árpád főesperest, Uzelac Katica tartományi segédtitkárt, Nagy Karina Petőfi- ösztöndíjast, Klemm Valériát, a doroszlói Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatóját, Blagojević Máriát, a gombosi József Attila Általános Iskola igazgatóját.

Bevezetőként Pelt Ilona szólt. Mindenek előtt gratulált a kinevezéshez Stepanović Juliannának, a gombosi Arany János MME újonnan választott elnökének. Továbbá elismeréssel szólt a gombosi civil szervezetek példaértékű összetartásáról, a közösség, minden nehézségen túllépő erejéről. A Dunatáj Egyesülés, illetve a zombori Szórványközpont nevében is üdvözölte a doroszlói és a gombosi iskolák, civilek csere-programjait, együttműködési kezdeményezéseit. 

L.Móger Tímea felvétele

L.Móger Tímea felvétele

Az ünnepi műsorban, táncokkal, versekkel, zenével, színpadi játékkal, a (karácsonyi) néphagyományok felelevenítésével szerepeltek az iskolások, akik egyben tagjai a magyar művelődési egyesületnek is. Felkészítőik: Hózsa Gál Gizella, Siklósi Bogyó Mária, Siklósi Zoltán, Huszár Izabella, Nagy Karina, Kovács Terzity Melinda, Stepanović Julianna. A doroszlói vendégszereplő gyerekek a bölcsőkézés és a betlehemezés népszokását mutatták be, Klemm Valéria és Brindza Ildikó felkészítésében.

Az estre eljött a Télapó is, hagyományos módon perecet és almát osztva a részvevő gyerekek körében. 
A műsort közös ének zárta, majd az Önkéntes Tűzoltó Testület, a Tamaskó József Méhészegyesület tagjainak és a szülőknek köszönhetően sütemények, méz- termékek és forralt bor mellett zajlott tovább a társalgás, közösségi ünneplés.

A rendezvény létrejöttét a Dunatáj Egyesülés, vagyis a zombori Szórványközpont, továbbá a helyi Bekker Pékség támogatta.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz a Köztársasági Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.