2024. március 28., csütörtök
SZENTTAMÁS

Újévi koncert és karácsonyi vásár

Az első félév utolsó munkanapján, december 21-én 11 órától a Jovan Jovanović Zmaj Általános iskola előcsarnokában megrendezték a már hagyományos karácsonyi és újévi koncertet, azt követően pedig a karácsonyi vásárt. 

A műsor első részében az intézmény alsós és felsős diákjai mutatták be tehetségüket, a közönség pedig jót szórakozott, míg a második részben előkerültek az iskolapadok, amelyeken a diákok karácsonyi ajándékokat, kézimunkákat kínáltak.

A vásár szervezője, Snežana Stanojev tanítónő elmondta, szinte lehetetlen felsorolni a sok ötletet, amivel a gyerekek készültek az idei félévzáró eseményre. A kiállított és eladó díszek, ajándékok nagy része a hónap elején kezdődött karácsonyi műhelymunkákon, továbbá a képzőművészeti órákon készült, de a gyerekek közül sokan otthon, önállóan is összeállítottak, elkészítettek egy-egy darabot: ‒ Az iskola előcsarnoka ilyenkor zsongó méhkasra hasonlít.

Eladni, vásárolni és csereberére van lehetőség. A vásárban egyedi, gyurmából, műanyagból, huzalból, habszivacsból stb. készült fenyőfa- és ajtódíszeket, figurákat, gyertyatartókat, tobozokból készült kis hóembereket és télapókat lehetett vásárolni, csereberélni, az árak pedig szinte mindenütt szimbolikusak voltak. Így már mindössze 20 dinárért lehetett venni egy szépen feldíszített adventi koszorút, a mézeskalácsot valamint a gyönyörűen kidolgozott újévi üdvözlőlapokat mindössze 30 dinárért árulták. Alkudni természetesen kötelező volt.

Mindenképpen kiemelhető, hogy a legdrágább ajándék 200 dinárba került. Talán ez a legjobb bizonyíték arra, hogy a gyerekek inkább kedvtelésből, szórakozásból vesznek részt a vásáron, amelyet az idén kilencedik alkalommal rendeztek meg – mondta a szervező.