2024. április 24., szerda

Premier League - Hat gólt szerzett Liverpoolban a Tottenham

A Tottenham Hotspur 6-2-re győzött az Everton vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A londoni csapat játékosai közül Harry Kane és a dél-koreai Szon Hung Min duplázott, rajtuk kívül Dele Alli és Christian Eriksen volt eredményes.

Elképesztő gólparádét hozott a Premier League tizennyolcadik fordulójának zárómeccse, ahol a kilenc hazai fellépése után csupán csak egy vereséggel álló Everton fogadta a Liverpoolt és a Manchester Cityt üldöző Tottenhamet.

A 21. percben az Everton szerzett vezetést Walcott révén, ám nem sokáig görbült mosolyra a hazai szurkolók szája, a félidőre ugyanis már kétgólos hátrányban vonultak, miután negyedóra alatt háromszor is bevette Pickford kapuját a parádés formában lévő Spurs-támadósor – ehhez a hazai játékosok elképesztő szerencsétlenkedése is kellett.

A képlet pedig a második félidőben sem változott, elnyűhetetlenek voltak a vendég csatárok, Szon Hung Min és Harry Kane is duplázott, valamint Eriksen és Alli is jegyzett egy-egy gólt, így 6-2-es kiütéssel távozott a Goodison Parkból Mauricio Pochettino csapata.

Pochettino egyébként elit társasághoz csatlakozott, ezidáig ugyanis csak Arséne Wenger és José Mourinho aktuális csapata tudott hat gólt lőni az Everton hazai pályáján a Premier League történelmében.

Ami pedig a gólszerzőket illeti: Christian Eriksen (43) megelőzte Gareth Bale-t (42) a Tottenham góllövőlistáján, Harry Kane pedig a PL-történelem második olyan játékosa lett, aki zsinórban négy meccsen minimum két gólt lőtt ugyanannak az ellenfélnek – az ő esetében ez az Everton –, korábban erre csak Owen volt képes a Newcastle-lel szemben.