2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA

Elindult a Duna-liga

Hat csapat – a belgrádi Crvena zvezda és Palilula, az újvidéki Vojvodina, a Szentes, az Eger és a bukaresti Rapid – részvételével megkezdődtek a dr. Molnár Tamás és Dejan Perišić indítványozására az említett csapatok által életre hívott Duna regionális női vízilabdaliga küzdelmei. A tervek szerint a versenysorozat három állomásból áll, egy-egy tornát rendeznek Szentesen, illetve Belgrádban, majd a négyes döntőnek Bukarest ad otthont.

A küzdelmek első fázisa jelenleg is zajlik a szentesi uszodában, a résztvevők pozitívan vélekednek a kezdeményezésről, mely a nemzetközi mérkőzések hiánya okán keletkezett, s rendkívül jó fejlődési és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít a fiatal játékosoknak.

Az eredeti elképzelés szerint a Szegednek kellett volna részt vennie a sorozatban, ám ők lemondták, az Eger ugrott be helyettük. Számunkra ez csak jót jelent, hiszen a hevesiek nagyobb játékerőt képviselnek a Tisza-partiaknál, jelen pillanatban jobb csapatuk van, így igazán erős csapatok ellen mérkőzhetünk. Fiatal együttesünk van, már azt is sikerként könyvelnénk el, ha bejutnánk a döntőbe. Az eredmény jelenleg másodlagos számunkra, a tapasztalatszerzésre fektetjük a hangsúlyt” – nyilatkozta az első torna előtt Dragana Ivković, a Crvena zvezda edzője.

Három forduló után kezd kikristályosodni, hogy a szerbiai női csapatok még mindig jóval elmaradnak a magyarországiaktól, egymás közt és a románokkal kell megküzdeniük a továbbjutást érő harmadik, illetve negyedik helyért, ugyanakkor a kezdeményezés létjogosultságát igazolja, hogy a mérkőzések megindulása előtt már több országból is jelezték jövő évre részvételi szándékukat.

Eredmények, 1. forduló: Crvena zvezda–Palilula 6:14, Szentes–Vojvodina 15:5, Eger–Rapid 16:7. 2. forduló: Vojvodina–Crvena zvezda 8:6, Szentes–Eger 8:9, Palilula–Rapid 13:10. 3. forduló: Eger–Vojvodina 15:6, Szentes–Palilula 12:3, Crvena zvezda–Rapid 7:6. Az állás: 1. Eger 9, 2. Szentes 6, 3. Palilula 6, 4. Vojvodina 3, 5. Crvena zvezda 3, 6. Rapid 0 pont.