2024. április 18., csütörtök

Röpül a Fokos, mint a páva

Az óbecsei Fokos zenekar megnyerte saját kategóriáját tegnap este a Döntők Döntőjében

A Döntők Döntőjével befejeződött a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor különleges évada, amelyet a Duna Televízió pénteken élőben közvetített. A tehetségkutató 2018-as évadában a műsor eddigi legjobbjai mérték össze tudásukat.

A Döntők Döntőjének fináléja (fotó: MTI)

A Döntők Döntőjének fináléja (fotó: MTI)

A fináléban a nézők szavazatai alapján az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában az erdélyi Borbáth Szilveszter, a szóló és párostánc kategóriában Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a Fokos Zenekar, a néptáncegyüttesek közül pedig a Jászság Népi Együttes kapta a legtöbb szavazatot. Az adás után Szerda Balázs, a zenekar tagja a Pannon Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy az általuk megnyert 1 millió forintos nyereményt hamarosan megkapja az óbecsei Lurkóház.

-Sok mindenre számítottunk, erre azért nem. Viszont nagyon-nagyon köszönünk mindent mindenkinek, aki bármilyen biztató szóval, vagy akár egy szavazattal, akár 20 vagy akár 40 szavazattal hozzájárult ahhoz, hogy ez a mai este létrejöhessen és ez azt gondolom bizonyíték arra, hogy egy közösség hogyha tényleg összefog, akkor bármit képes elérni – Zárta gondolatait Szerda Balázs a Fokos zenekar tagja.