2024. március 29., péntek

Eggyel a 75. előtt

A 74. életévét töltötte be a Magyar Szó. Az Újság! De lélekben már a 75.-re készülünk. Számadásként tekintsünk vissza az eltelt esztendőre:

Lapunkban folytattuk az itthon maradásra serkentő szerkesztéspolitikát, bemutatva a pozitív életlehetőségeket, az itthoni érvényesülés példáit. Ennek jegyében rendszeresen beszámoltunk a Prosperitati Alapítvány újabb pályázatairól, az elért eredményekről. Két, a vajdasági magyarság jövőjét befolyásoló választás volt az év folyamán: a magyarországi országgyűlési, amelynek alkalmával szavazásra biztattuk a vajdasági magyar kettős állampolgárokat, mert fontosnak éreztük, hogy az utóbbi nyolc év magyar nemzetpolitikája folytatódjon, és a hazai nemzetitanács-választás során igyekeztünk bemutatni a Magyar Nemzeti Tanács eddigi tevékenységét, tudósítottunk a kampányrendezvényekről. Tájékoztattuk olvasóinkat az európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezés bennünket érintő jelentőségéről, és a Minority SafePack is megszerezte a szükséges mennyiségű aláírást. Kiemelném a „legfontosabb mellékes dolog”-nak, a futball-világbajnokságnak a figyelemmel kísérését, mert ez az esemény valamilyen formában szinte mindenkit érintett. A sportrovat ebből az alkalomból rendhagyó nyereményjátékot is szervezett, s egészen kiváló munkát végzett. Sikert aratott a Filkó mellékletünk bővített és színes kiadása áprilistól. Egész évben folyamatosan szerveztünk kisebb-nagyobb nyereményjátékot. Az élőújságok által közvetlenül tartottuk a kapcsolatot az olvasóinkkal. Fontos szerep jutott a Magvető mellékletünknek, bemutattuk a könyvnaptárunkat és a kiadványainkat. Nem egyszer néhány százan is részt vettek ezeken az összejöveteleken. Az idei Strandszépe rendezvényünket is nagy érdeklődés övezte.

Jövőre a 75. életévünkbe lépünk. A háromnegyed évszázados Magyar Szó vidékünkön az egyetlen magyar nyelvű, folyamatosan megjelenő napilap, amivel más itteni, magyar nyelvű kiadvány nem dicsekedhet. Ezért legyünk büszkék arra, hogy a Magyar Szó nagyszerű csapatába tartozunk, és igyekezzünk bizonyítani, hogy érdemesek vagyunk rá. A 75 év mindannyiunkat kötelez.