2024. április 24., szerda

Ajándék a rászorulóknak

A helybeli Rotary Club jóvoltából pénteken több palicsi, nehéz sorban élő családhoz megérkezett a Télapó, és zsákjában nemcsak édességet hozott a legkisebbeknek, hanem különböző tartós élelmiszerekkel és tisztálkodószerekkel is megadományozta a rászorulókat.

A Télapó a legkisebbeknek édességgel kedveskedett (Fotó: Gergely Árpád)

A Télapó a legkisebbeknek édességgel kedveskedett (Fotó: Gergely Árpád)

A Rotary Club elsődleges tevékenysége a rászorulók megsegítése. A világ számos országában működő szervezet szerbiai tagszervezeteinek ténykedéséről lapunk hasábjain is rendszeresen hírt adunk, és pénteken a palicsi Rotary Club meghívására a település helyi közösségének épületébe látogattunk el, ahol körülbelül harminc család részesült a szervezet támogatásában. A Rotary Club Télapója összesen 150 000 dinár értékben ajándékozott a rászorulóknak.

Újságírói kérdésre Branislav Ćopić, a Palicsi Rotary Club elnöke elmondta, hogy a szervezetük tíz éve minden karácsonykor megajándékozza a palicsiakat.

– A lehetőségeinkhez mérten egész évben igyekszünk segíteni a rászorulókon, és a karácsonyi ajándékozás különleges helyet foglal el a tevékenységünkben. Megközelítőleg hatvan csomagot osztunk ki a gyermekeknek, és körülbelül negyven olyan ajándékcsomagot, amelyben élelmiszer és tisztálkodási szerek találhatóak, amelyek reményeink szerint szebbé teszik számukra az előttünk álló ünnepeket. Az ajándékcsomagok összértéke 150 000 dinár. Ezt az összeget állandó donátoraink támogatásával, illetve a rendszeresen megrendezett akcióinknak köszönhetően tudtuk biztosítani – mondta Ćopić.

Dobó Márta és Branislav Ćopić (Fotó: Gergely Árpád)

Dobó Márta és Branislav Ćopić (Fotó: Gergely Árpád)

A rendezvényen jelen volt Dobó Márta, a palicsi helyi közösség közgyűlésének elnöke, aki a médiának nyilatkozva elmondta, hogy a helyi közösség jó kapcsolatot ápol a helybeli Rotary Clubbal, és a jelen akció esetében is sikeresen tudtak együtt működni, hisz a helyi közösség állította össze a rászorulók listáját.

– A Rotary Clubban megvan a segítő szándék, de nincs terepismerete, és a helyi közösség ebben tud nekik segíteni, hisz mi mindennap odafigyelünk a legszegényebb polgártársainkra. A Vöröskereszt által működtetett népkonyha is a helyi közösség épületében működik, így naponta találkozunk nehéz sorban lévő embertársainkkal. Reméljük, hogy az együttműködés a jövőben is folytatódik a rászorulók érdekében – nyilatkozta Dobó.

A megajándékozottak között volt Teleki Hajnalka és családja is.

– Négy gyermekem van, és ilyenkor, karácsony előtt, nagyon örülünk annak, hogy ránk is gondolnak. Rendszeresen kapunk ajándékot a Rotary Clubtól, és tényleg olyan dolgokkal ajándékoznak meg bennünket, amikre szükségünk van. A gyerekek is nagyon örülnek az ajándéknak – mondta Teleki Hajnalka.