2024. április 25., csütörtök
NAGYBECSKEREKI VÁROSI KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Elfogadták a költségvetést

A nagybecskereki városi képviselő-testület tegnapi ülésének a legfontosabb napirendi pontja a 2019. évi költségvetés elfogadása volt, amely az ideihez képest 3,15 százalékkal lett nagyobb, vagyis a 4,722 milliárd dinár helyett 4,871 milliárdra tervezték.

Nyolcvan napirendi pontról döntöttek (Fotó: Kecskés István)

Nyolcvan napirendi pontról döntöttek (Fotó: Kecskés István)

Čedomir Janjić polgármester megindoklásában elmondta, hogy tervezéskor konzervatívabb álláspontot foglaltak, ugyanis lehetőség volt a 6,9 százalékos növekedésre is. Az elmúlt két évben ugyanis rendkívül reálisan tervezték meg a kiadásokat és a jövedelmet, és a korábbi gyakorlattal ellentétben csak egyszer kellett ellensúlyba hozni a költségvetést. Ugyanakkor a polgármester jó jelnek nevezte azt, hogy növekedett a fizetések után befizetett adó, ami azt mutatja, hogy növekszik a foglalkoztatottaknak a száma. Szerinte néhány közeljövőben tervezett beruházásnak köszönhetően további munkahelyeket nyitnak majd meg. Jelentős felújításokat jelentett be az egészségügy terén: felújítják a régi szakorvosi rendelőt és a gerontológiai központot. Hosszú idő után jövőre folytatódik a kerülőút építése is, ami magába foglal egy új híd építését is a Bégán.

Az ellenzék nem támogatta a költségvetést. Azt is kifogásolták, hogy sem a polgármester, sem közeli munkatársai a mandátumuk felénél sem adtak még beszámolót eddigi munkájukról.

Két utca nevét is megváltoztatták: az eddigi Népfront utca a jövőben dr. Slavko Županski nevét viseli majd, míg a Frankopán utca a Metohija nevet veszi fel.