2024. április 25., csütörtök
HORGOS

A tavaszi idény még jobb lehet

A Horgos felnőttcsapata a Tisza Menti Ligában az őszi bajnoki idényt a táblázat harmadik helyén fejezte be, 10 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel, kitűnő 36:10-es gólaránnyal, így 31 bajnoki ponttal várja a tavaszi folytatást.

A csapat edzője, Dejan Veselinov értékelése alapján a félidei eredmény jó, ha azonban a bajnokság kezdetén már az első hat fordulóban a legjobb felállításban tudtak volna játszani, még eredményesebbek lehettek volna.

A 6. fordulóban, a tornyosi vereséget követően, miután kiegészült a csapatunk, zsinórban nyolc mérkőzést nyertünk meg. Sokat számított Buza Attila és Szalma Dávid leigazolása, valamint Radics Zsolt sérülésből való felépülése. Zsolt játéka nagy erősítést jelentett számunkra, hiszen óriási tapasztalat van mögötte, miután a korábbi években több bajnoki idényt játszott le magyar és horvát I. ligás csapatban. Minden bizonnyal a Tisza Menti Liga egyik legjobb játékosa, még akkor is, ha már a 42. évében jár. A téli átigazolási időszakban a csatársort szeretnénk erősíteni, van is már jelentkező, két-három jó képességű játékos, akikre számítunk. Az elmúlt években számos játékosunk távozott külföldre, ezúttal azonban van egy visszatérőnk Törtei Krisztián személyében, aki biztos pontja lehet a csapatunknak. Kilátásaink szerint a Horgos a bajnokság második félidejét erősebb felállításban várja, mint a múlt bajnoki idényben, amikor szabadkai ligások voltunk – értékelt az edző.

A csapat az őszi idényzáró ünnepi összejövetelen titkos szavazással megválasztotta legjobb játékosát Radics Zsolt személyében, míg a legjobb góllövőnek járó elismerést Dobó Rudolf érdemelte ki 12 találattal. Az ünnepi vacsora pedig nem más volt, mint vaddisznópörkölt, amit a csapat hűséges szurkolója és támogatója, Horváth Ferenc horgosi vadász biztosított.

A Horgos 1911 játékosai az őszi idényben: Bende Viktor, Szabó Kornél, Makra Dávid, Bohata Erik, Darko Veselinov, Makra Norbert, Bohata Gábor, Fodor Igor, Hoksza Zsolt, Baté Bence, Vadász Ervin, Dobó Rudolf, Kolompár Gábriel, Somogyi Hunor, Roland Aladžić, Jovan Ivančić, Berényi Kornél, Kis Róbert, Huszár Dávid.