2024. március 28., csütörtök
EUROKUPA

Mindkét szerb csapat a top 16-ban

Rade Zagorac 18 ponttal vezette a Partizant (Fotó: Beta)

Rade Zagorac 18 ponttal vezette a Partizant (Fotó: Beta)

Nagy sikert aratott a Partizan gárdája, amely az Eurokupa utolsó fordulójában 87:72-re legyőzte a török Türk Telekomot, és a sikerrel bejutott a sorozat legjobb 16 csapata közé. A fekete-fehérek a szoros C csoport utolsó játéknapját sereghajtó, hatodik helyről várták, és nem csak saját teljesítményükön múlott, elcsípik-e a továbbjutó, negyedik pozíciót. Az események azonban szerencsésen alakultak, a csoportelső Valencia megverte a Trentót, a második Lyon pedig a Zenit otthonában nyert, így Andrea Trinchieri fiainak egy legalább kétpontos győzelem elég volt a továbbjutáshoz. A jóval nagyobb arányú sikerrel ráadásul nem is negyedik, hanem harmadik lett a Partizan (a belgrádiak mellett a negyedik Zenit és a kieső, ötödik Telekom egyaránt 4/6-os mérleggel zárta a csoportkört).

Az már korábban eldőlt, hogy a másik szerb Eurokupa-induló, a Crvena zvezda is ott lesz a legjobb 16 között, Milan Tomić csapata ennek ellenére jól megszórta a Galatasarayt idegenben (100:83), és 6/4-es mutatóval lépett tovább.

A top 16 beosztása, E csoport: Alba Berlin, Partizan, Lietuvos Rytas, Monaco. F csoport: Lyon, Frankfurt, Ulm, Kubany. G csoport: Valencia, Unicaja, Crvena zvezda, Limoges. H csoport: Zenit, Unics Kazany, Cedevita, Andorra.

A torna január elején folytatódik, a Zvezda 2-án a francia Limoges-t, a Partizan 8-án a litván Rytast fogadja.