2024. április 20., szombat

Mikulások két keréken

Temerin óvodáit járták a motoros Mikulások

Mikulás napja, december 6-a, elmúlt. Ennek ellenére Karácsonyig, sőt újévig is folyamatosan találkozhatunk a Mikulás egyik-másik követével, esetenként pedig –a gyerekek legnagyobb örömére- egy egész csapattal is össze lehet futni.

A temerini Patriots Motoros Klub Mikulásai (Garbac Sarolta felvétele)

A temerini Patriots Motoros Klub Mikulásai (Garbac Sarolta felvétele)

A gyerekek a nagymotrok látványának éppúgy örültek, mint a Mikulás-csomagnak (Garbac Sarolta felvétele)

A gyerekek a nagymotrok látványának éppúgy örültek, mint a Mikulás-csomagnak (Garbac Sarolta felvétele)

Temerin egyik közkedvelt ünnepi látványossága a motoros Mikulások csoportja, akik minden évben eljönnek és apró ajándékkal is kedveskednek a község legkissebbjeinek. Az idén erre december 20-án a délelőtti órákban került sor. Az akciót a temerini Patriots motros klub szervezi és bonyolítja le. Lovas szán helyett sok lóerős masinákon, két keréken robogtak be, az ovisok nagy lelkendezésétől kísérve.

- Mintegy tíz éve kezdtük ezt az akciót, eleinte a klub tagjainak a jóvoltából. Sok köztünk a vállalkozó, a tagok önerőből vásárolták és állították össze a kis édességcsomagot, amit az ovisoknak vittünk. Eleinte csak a község óvodaközpontjának főépületébe látogattunk el, aztán bekapcsoltuk a telepi városrész óvodáját is – nyilatkozta lapunknak Simon László, a Patriots motoros klub elnöke.

- Öt évvel ezelőtt jött a felkérés, hogy bővítsük ki a Mikulás akciónkat és a község összes óvodájába guruljunk el, aminek mi azóta is örömmel teszünk eleget. Idén kicsit kénytelenek voltunk megtorpanni, ugyanis a község anyagi támogatásban nem tudott részesíteni minket, a 810 csomag összeállítása viszont komoly anyagi tétel, ha mégoly szerényre vesszük is. Szerencsére segítségünkre sietett a temerini Hugyik kovácsműhely, így meg tudtuk ajándékozni a gyerekeket idén is – tette hozzá Simon László.

A motoros Mikulások idén is az óvodaközpont főépületét látogatták meg először, majd a telepi és kolóniai objektumok következtek, azután Járekon és Szőregen is megörvendeztették az óvodásokat.