2024. április 23., kedd

Kerékpárral a határon át

Szabadka, Tompa és Ásotthalom képviselői tanácskoztak az OPTI-BIKE projektumról

Az OPTI-BIKE Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program elnevezésű projektum keretében kerékpárutak fognak kiépülni, amelyek összekötik Szabadkát Tompával és Ásotthalommal. Így a jövőben akár kerékpárral is átkelhetünk a kelebiai és az ásotthalmi határátkelőhelyen. A projektumról a szabadkai Városházán csütörtökön a partnertelepülések képviselői tanácskozást tartottak, amelyen többek között részt vett mgr. Újhelyi Ákos, a Szabadkai Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, az OPTI-BIKE projekt projektmenedzsere, Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere, a partnertelepülések képviselői közül pedig Véh László, Tompa Város polgármestere, valamint Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere.

A jövőben akár kerékpárral is átkelhetünk a kelebiai és az ásotthalmi határátkelőhelyen (Fotó: Gergely Árpád archív)

A jövőben akár kerékpárral is átkelhetünk a kelebiai és az ásotthalmi határátkelőhelyen (Fotó: Gergely Árpád archív)

– A szakmai tanácskozáson áttekintettük a projektumot, és azt állapítottuk meg, hogy az eltervezett munkálatokat és feladatokat határidőn belül végrehajtottuk, és a projektum megvalósítása megfelelő ütemben halad. Ami Szabadkát illeti, 7,9 kilométer kerékpárutat fogunk kiépíteni, illetve 25 kilométer kerékpárút tervdokumentációját fogjuk elkészíteni. Két nyomvonala lesz a kerékpárútnak, az egyik a kelebiai határátkelő felé, a másik pedig az ásotthalmi határátkelő felé fog kiépülni – nyilatkozta Újhelyi Ákos a tanácskozás után megtartott sajtótájékoztatón.

Szabadka, Ásotthalom és Tompa képviselői a tanácskozáson (Fotó: Patyi Szilárd)

Szabadka, Ásotthalom és Tompa képviselői a tanácskozáson (Fotó: Patyi Szilárd)

– A projektum részeként Ásotthalom területén egy 6,9 kilométer hosszúságú kerékpárút épül meg, ami számunkra azért különösen fontos, mert ennek köszönhetően nem pusztán átlépjük az ásotthalmi nemzetközi határátkelőhelynél az államhatárt, hanem részévé válunk egy több, mint száz kilométer hosszúságú kerékpárút-hálózatnak. Ennek egy részét már megépítette a magyar állam az 55-ös főút mellett, amely összeköti Baját Szegeddel. Egy operatív fejlesztésnek köszönhetően pedig európai uniós forrásból Ásotthalom belterületén szintén egy több kilométer hosszúságú kerékpárutat tudunk megépíteni. Így összekötjük a nemzetközi projektummal megvalósuló kerékpárutat azzal a már megvalósult kerékpárúttal, ami összeköti Baját Szegeddel. Ez azt jelenti, hogy több, mint száz kilométer hosszúságú összefüggő kerékpáros úthálózat jön létre. Ez nemcsak a Kárpát-medencében, hanem talán még Közép-Európában is szinte egyedülálló, és ha a Belgrád–Budapest vasútvonal felújítása megtörténne, aminek mi nagyon örülnénk, akkor ez azt jelentené, hogy az egyre növekvő számú budapesti kerékpáros a magyar fővárosból egy-másfél óra alatt eljuthatna Kelebiára, és bekapcsolódhatna ennek a térségnek a turisztikai fejlesztésébe – nyilatkozta Toroczkai László. Hozzátette, hogy az ásotthalmi határátkelőhely a második legforgalmasabb határátkelőhely Röszke után, de a kerékpárút jelentősen megkönnyíti majd a határátkelést a térség lakosságának.

– Tompa város életében kettős funkciót fog betölteni ez a kerékpárút-építés. A projektum keretében 3,2 kilométer kerékpárutat fogunk kiépíteni, amellyel Tompa városát kötjük össze a határátkelőhellyel. Ezen a szakaszon közlekednek azok a munkavállalók, akik a határtérségben dolgoznak. Azt gondolom, az ő érdeküket is szolgálja ez a beruházás – mondta Véh László, hozzáfűzve, hogy a kerékpárút építése a térség turisztikai fejlődésének is nagy lendületet adhat.