2024. április 16., kedd
DÉLVIDÉK-KUPA

Champions-siker a Makkhetesen

Az elmúlt hétvégén immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Délvidék-kupa elnevezésű teremtornát, melynek helyszíne ezúttal is a makkhetesi Pesta Rekreációs Központ volt. A vetélkedésen húsz környékbeli csapat vett részt, melyek öt csoportban küzdöttek az egyenes kieséses szakaszba jutásért.

A december 15-ei tornán sajnos történt egy súlyos sérülés, a döntőbe jutásért lejátszott Smile–Champions találkozón ugyanis a Smile csapatának kapusa, Szőcs Levente sípcsonttörést szenvedett, ami után társai vissza is léptek a torna további küzdelmeitől. A másik elődöntőben szerencsére már a focié volt a főszerep, a Tisza menti ligás Horgos 1911 játékosival felálló Siki Auto Plac gárdája a büntetők jobb értékesítésével verte az óbecsei Bjaka Trans-Tamási 2009 együttesét, amelyben a Tolna megyei I. osztályban őszi bajnok Tamási 2009 vajdasági labdarúgói szerepeltek.

A VIII. Délvidék-kupa döntőjében a fiatal játékosokból álló Champions csapata Fehér Bence góljával legyőzte a Siki Auto Placot, a Bjaka Trans-Tamási 2009 pedig játék nélkül szerezte meg a 3. helyet. Az egész tornán gólt sem kapó Champions csapatát a következő játékosok alkották: Szökő Tamás (kapus), Lőrinc Árpád, Hajnal Andor, Szabó Csongor, Apró Krisztián, ifj. Csanádi István, Sárközi Krisztián, Kuntity Szebasztián, Fehér Bence, Bojan Ikras, Borsos Márk.

Eredmények, negyeddöntő: Siki Auto Plac–Zentagunaras 2:1, Smile–Rettenthetetlenek 1:1, büntetőkkel 3:1, Ex-Champions–Bjaka Trans-Tamási 2009 3:3, büntetőkkel 1:2, Champions–The Masters 1:0. Elődöntő: Siki Auto Plac–Bjaka Trans-Tamási 2009 0:0, büntetőkkel 3:2, Smile–Champions 0:0-s állásnál félbeszakadt, a Smile csapata feladta a meccset. A 3. helyért: Bjaka Trans-Tamási 2009–Smile 3:0 (k. n.). Döntő: Champions–Siki Auto Plac 1:0.