2024. április 18., csütörtök
VAJDASÁGI RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ

Slobodan Arežina feladja a harcot

Lemondott a Vajdasági Rádió és Televízió műsorigazgatói posztjáról Slobodan Arežina. Az újvidéki Fellebbviteli Bíróság ugyan (egy év leforgása alatt) másodszor is helyt adott követelésének, és visszahelyezte erre a tisztségre, de a VRT vezérigazgatója elutasította a döntés gyakorlati alkalmazását, ezért Arežina benyújtotta lemondását a műsorigazgatói funkcióról, és munkahely-változtatást kér: a fejlesztési projektumok menedzseri helyét szeretné betölteni.

Arežinát 2015 májusában nevezték ki műsorigazgatónak, négyéves megbízatási időszakra. Egy évvel később, miután Vajdaságban is a Szerb Haladó Párt győzött, számos szerkesztővel együtt őt is leváltották, a fejlesztési projektumok menedzsere lett, azóta tart szélmalomharca. A bíróság neki ad ugyan igazat, de régi funkcióját nem töltheti be.

Politikai tisztogatás áldozatának tartja magát, mostani hivatalos lemondását azzal indokolja, hogy, mint egyebek között a belgrádi Danas írja, „lehetetlenné tették számára, hogy hatással legyen a műsorpolitikára, valamint hogy megvédje kollégáit az esetleges büntetésektől és a VRT vezetőségének nyomásgyakorlásától”.