2024. április 25., csütörtök

Évzáró koncert nyugdíjasainknak

Futakon a Mladost Művelődési Központban léptek fel az Újvidéki Nyugdíjasok Művelődési Egyesületének tagjai

Az Újvidéki Nyugdíjasok Művelődési Egyesületét azért alapították, hogy minél több idős polgártársunk aktív életet folytathasson az egyesületen belül, és lehetőséget nyújtson a tehetséges, tenni akaró nyugdíjasok kibontakoztatására.

Az egyesület különböző szakosztályaiban kifejthetik kreativitásukat, zenei, képzőművészeti és drámai csoportjuk is van. Az Újvidéki Nyugdíjasok Művelődési Egyesületének év végi koncertjén jelen volt többek között Dalibor Rožić, a városi tanács művelődési ügyekkel megbízott tagja is.

– Boldogok vagyunk, hogy az Újvidéki Nyugdíjasok Művelődési Egyesülete különböző szakcsoportokon keresztül lehetőséget nyújt a kreativitás kibontakoztatására, és így az idősek is aktívan részt vehetnek a művelődési életben. A kultúra és a művészet nem ismer határokat, és nagy mértékben hozzájárul az életszínvonal javításához. A nyugdíjasok egyesületének a működése a legjobb példája annak, hogy minden generációnak szüksége van a kultúraktivitásokra, amelyeket kiemelkedő szinten végeznek. Egyebek mellett ennek köszönhetően nyerhette el Újvidék az Európa Kulturális Fővárosa címet. Minden olyan polgár, aki hozzájárul a város kulturális életéhez, Újvidék hírnevét öregbíti. Büszkék vagyunk arra, hogy az Újvidéki Nyugdíjasok Művelődési Egyesülete számos rendezvényen szerepel, így máshol is megismerhetik tevékenységüket, és gazdagítják városunk kulturális életét. Az önkormányzatnak kiváló az együttműködése a nyugdíjasok egyesületével, és biztos vagyok abban, hogy ez a jövőben is így marad – magyarázta Rožić, majd minden résztvevőnek sikerekben gazdag, boldog új évet kívánt.

Az Újvidéki Nyugdíjasok Művelődési Egyesülete szociális-humanitárius civil szervezet, nyugdíjasokat tömörít, az önkéntesség alapján működik.