2024. április 25., csütörtök

Ovisok a piacon

A karácsonyi vásár bevételéből az óvoda játszóterét szeretnék szépíteni

A tegnapi zimankó sem tántorította el a kishegyesi Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény Gazdászati Óvodájának gyerekeit, hogy árusítsanak a piacon.

A gazdászati ovisok és szüleik a piacon (Lakatos János felvétele)

A gazdászati ovisok és szüleik a piacon (Lakatos János felvétele)

Az ovisok a szüleik és óvónőik kíséretében az általuk készített karácsonyi díszeket és más portékákat árusították. Tumbász Kornélia óvónő, az akció szervezője arról számolt be lapunknak, hogy negyedik alkalommal szervezték meg a piaci árusítást.

– Ez egy ragyogó szülői együttműködésnek az eredménye. A szülők és a gyerekek, ha valamit csinálnak az alkotóházainkban vagy odahaza, azt elhozzák ide a piacra és ebben a hidegben megpróbáljuk eladni. A gyerekek énekelnek, tartják a kis csizmát és próbálunk jó hangulatot teremteni. Reméljük, hogy sikerül valamennyi pénzt is összeszedni. Az elmúlt évek ilyen jellegű akcióinak az eredményeként sikerült játék bútorokat vásárolni, különböző eszközöket és egy szekrényt is. Így advent időszakában természetesen karácsonyváró dolgokat hoztunk a piacra, vannak itt kopogtatók, gyertyás díszek, adventi koszorúk, mécsesek, stb. Ezekben az a szép, hogy mindenki beleteszi a lelkét, a gyerekek és a szülők közösen. Az alkotóházak alkalmával és itt a piacon is ismerkedünk, barátkozunk, és a kishegyesi emberek közelebb kerülnek egymáshoz – mondta el az óvónő, majd arról is szólt, hogy a mostani karácsonyi akció bevételével az óvoda játszóterének fejlesztéséhez szeretnének hozzájárulni.